Отидете към основна версия

1 249 15

В Газа отново бе прекъсната комуникацията

  • газа-
  • интернет-
  • ивицата газа-
  • израел-
  • телефони

Комуникационните и интернет услуги са напълно прекъснати

Снимка: БГНЕС/ EPA

Палестинската телекомуникационна компания или Палтел (Paltel) съобщи днес в платформата „Екс“ (бивш Туитър), че комуникационните и интернет услуги в ивицата Газа са напълно прекъснати, предаде агенция Ройтерс, съобщи БТА.

Палтел е най-големият телекомуникационен доставчик в Газа. Кореспондент на Би Би Си потвърди, че комуникациите в ивицата са били спрени.

Междувременно стана ясно, че петдесет и девет камиона са преминали във вторник през граничния пункт „Рафах“ между Израел и ивицата Газа и са доставили хуманитарна помощ в палестинския анклав, предаде ДПА, като се позова на палестинския Червен полумесец. Конвой от четири камиона е бил изпратен от Международния комитет на Червения кръст, а останалите са били осигурени от египетския Червен полумесец, който отговаря за доставката на помощи от различни египетски организации и от други държави.

От началото на войната между Израел и радикалната палестинска групировка „Хамас“, която контролира ивицата Газа, са влезли 217 камиона с хуманитарна помощ, състояща се от храна, вода и лекарства. Преди началото на войната през граничния пункт между Египет и ивицата Газа средно на ден преминаваха по 500 камиона, припомня ДПА.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини