Отидете към основна версия

1 619 22

Белият дом: Бъдете скептични към проучванията, сочещи преднина на Тръмп пред президента Байдън

  • джо байдън-
  • белият дом-
  • доналд тръмп-
  • избори-
  • президент

Анкета на New York Times/Siena College установи, че Тръмп води пред Байдън в пет от шест важни щата, които вероятно ще определят изхода от надпреварата през 2024 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви във вторник, че последните проучвания, които показват, че президентът Байдън изостава от бившия президент Тръмп в евентуален реванш през 2024 г., трябва да се приемат със скептицизъм, предаде thehill. Тя посочи скорошни примери за проучвания, които не се успели да посочат вярно това, което "ще се случи в кутията с бюлетини".

„Тук наистина трябва да сме много внимателни и една от причините е, че само преди година, през 2022 г., имаше червената вълна, която така и не се материализира.“

Жан-Пиер цитира „множеството истории“, които сочат, че републиканците ще постигнат огромни успехи в Конгреса през 2022 г. В крайна сметка демократите се представиха по-добре от очакваното, като увеличиха мнозинството си в Сената с едно място и предотвратиха масови загуби в Камарата, въпреки че републиканците спечелиха мнозинството.

Тя също така посочи 2011 г., когато проучванията показаха, че тогавашният президент Обама изостава от тогавашния номиниран от Републиканската партия Мит Ромни в потенциален двубой през 2012 г. Обама победи Ромни на общите избори, за да спечели втори мандат.

„Така че вижте, нашият фокус очевидно ще бъде да правим това, за което президентът беше избран - постигането на резултати за американския народ“, каза Жан-Пиер. „Ще има много анкети през следващите няколко месеца - десетки и десетки анкети".

Жан-Пиер каза, че служители в Белия дом са видели проучванията от изминалия уикенд, които рисуват тревожна картина за Байдън една година след деня на изборите през 2024 г.

Анкета на New York Times/Siena College установи, че Тръмп, фаворитът за номинацията на Републиканската партия, води Байдън в пет от шест критични щата на бойното поле, които вероятно ще определят изхода от надпреварата през 2024 г. Анкетата също така установи, че Байдън губи подкрепа сред младите избиратели и чернокожите гласоподаватели, две ключови демографски характеристики, които му помогнаха да стигне до Белия дом през 2020 г.

Проучване на CBS News, публикувано в неделя, също установи, че Тръмп води пред Байдън в хипотетично съпоставяне, 51% срещу 48%.

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 25 гласа.

Свързани новини