Отидете към основна версия

2 022 88

Израелската армия ще помогне за евакуацията на бебета от най-голямата болница в Газа

  • израел-
  • палестинци-
  • бебета-
  • газа-
  • болница

Това става на фона на интензивни боеве около медицинското заведеие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелската армия заяви в събота, че ще помогне за евакуацията на бебета от най-голямата болница в Газа, на фона на интензивни боеве около медицинското заведение между войници и палестински екстремисти, предаде barrons.com.

"Персоналът на болницата Al-Shifa поиска утре да помогнем на бебетата в педиатричното отделение да стигнат до по-безопасна болница. Ще предоставим необходимата помощ", каза военният говорител Даниел Хагари на брифинг, предаван по телевизията.

По-рано в събота медиците съобщиха, че две недоносени бебета са починали в болницата в град Газа, когато интензивното отделение за новородени спряло да работи поради липса на ток.

„Има реален риск за живота на 37 други недоносени бебета“, заявиха от Physicians for Human Rights Israel, позовавайки се на лекари от болница Al-Shifa.

Хирургът в заведението, Мохамед Обейд, потвърди смъртта на новородените и каза, че възрастен пациент също е починал, защото нямало електричество за неговия вентилатор.

„Искаме някой да ни даде гаранция, че може да евакуира пациентите, защото имаме около 600 хоспитализирани“, каза той в аудиозапис, публикуван от медицинската благотворителна организация „Лекари без граници“ (MSF).

Говорейки пред АФП по телефона, свидетели в болницата казаха, че е имало безмилостна стрелба, въздушни удари и артилерийски огън, които не позволяват на хората да се движат дори в рамките на медицинския комплекс.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 37 гласа.

Свързани новини