Отидете към основна версия

6 118 106

Страшна новина за Украйна: възможностите на САЩ да помагат на ЗСУ намаляват всяка седмица

  • украйна-
  • джейк съливан-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • джо байдън-
  • оръжия

Липсата на финансиране от САЩ вече е повлияла на способността на Украйна да се защитава, обяви Вашингтон

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Без одобрението на нов пакет от помощ за Украйна в Конгреса възможностите на САЩ намаляват всяка седмица. Това съобщи съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан по време на брифинг във Вашингтон, предаде агенция „Укринформ“.

"Това вече се отразява на способността ни да дадем на Украйна всичко, от което се нуждае. И този ефект само ще се увеличава с времето", каза Съливан.

Според него Конгресът на САЩ трябва да приеме искането на президента Байдън, което включва помощ за Украйна и Израел, възможно най-скоро, тъй като то пряко засяга националните интереси на САЩ.

Администрацията на Байдън поиска финансиране за Израел, Украйна, Индо-тихоокеанския регион и сигурността на границите. В това искане Белият дом описва подробно „какво е необходимо конкретно за Украйна и то възможно най-бързо.“ Правителството работи активно с републиканците и демократите в двете камари на Конгреса на САЩ, за да осигури подкрепа за тази инициатива. Според него „националните интереси на Съединените щати ще бъдат сериозно увредени, ако не можем да осигурим стабилно финансиране за Израел, Украйна, Индо-тихоокеанския регион и границата“.

Конгресът на САЩ трябва бързо да одобри искането на Белия дом за помощ на Украйна, за да се предотвратят сериозни последици за нейната отбрана. Това каза Джейк Съливан, съобщава „Европейска правда“. Съветник на Байдън каза, че липсата на финансиране от САЩ вече е повлияла на способността на Украйна да се защитава срещу пълномащабна руска инвазия. Докато Вашингтон все още е в състояние да предостави военната помощ, която Киев иска, пълното финансиране ще гарантира последователността и ефективността на тази подкрепа. „Прозорецът (на възможност) се затваря за нас... Това вече се отразява на способността ни да осигурим на Украйна всичко, от което има нужда, и с течение на времето това влияние само ще нараства“, каза Съливан.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 64 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: