Отидете към основна версия

997 12

Нетаняху: Хамас проваля защитата на цивилното население в Газа

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • цивилни-
  • бенямин нетаняху-
  • война-
  • конфликт

Израел прави всичко възможно, за да предупреди цивилните

Снимка: БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че Израел прави всичко възможно, за да сведе до минимум цивилните жертви в ивицата Газа, но "не е успял", цитирана от News.bg.

Според думите на Нетаняху, излъчени от CBS News, усилията за защита на цивилното население до голяма степен са били провалени от Хамас.

Смъртта на цивилни граждани е трагедия и не бива да се случва.

Министър-председателят отбеляза, че докато ние правим всичко, за да предупредим цивилните, Хамас прави всичко, за да може те да поемат ударите.

Министър-председателят припомни, че преди всяко нападение израелската армия разпространява листовки, изпраща предупреждения и кратки съобщения до гражданите, като например призив за евакуация.

Министър-председателят Нетаняху посочва, че много хора са били евакуирани.

Министър-председателят Бенямин Нетаняху многократно подчертава, че се опитваме да сведем до минимум жертвите сред цивилното население.

По данни на Министерството на здравеопазването в контролираната от Хамас Ивица Газа броят на загиналите в 40-дневната война е около 11 500 души.

На този етап няма данни от други независими източници. Израелският министър-председател също така заяви, че Израел не възнамерява да окупира ивицата Газа след неутрализирането на Хамас, но възнамерява да запази военния контрол над ивицата, за да предотврати възраждането на терористичните организации.

Според министър-председателя Бенямин Нетаняху Газа трябва да бъде демилитаризирана и източена.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини