Отидете към основна версия

3 115 73

На левия бряг на Днепър! Сраженията са в малък мащаб, но отвличат успешно руското внимание

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • днепър

Както се отбелязва в сводката, наземните битки се характеризират със сблъсъци между пехотинци и артилерийски обмен в труден горист терен

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Южна Украйна продължават боевете около селището Кринки, където украинските морски пехотинци все още поддържат плацдарм на левия бряг на река Днепър, отбелязват от Британското разузнаване в своя доклад за бойните действия, предава РБК-Украйна.

Според Министерството на отбраната на обединеното кралство, боевете около Кринки са в малък мащаб от някои други битки във войната, но са неприятност за руските лидери. Русия се изтегли от западния бряг на Днепър преди година, за да задържи украинските войски зад реката, да успокои този фронт и да освободи сили за другите фронтове.

Както се отбелязва в сводката, наземните битки се характеризират със сблъсъци между пехотинци и артилерийски обмен в труден горист терен.

Според британското разузнаване Украйна е особено ефективна при използването на малки атакуващи безпилотни летателни апарати, докато руските ВВС извършват значителен брой полети в подкрепа на фронтовите войски, предимно изстрелвайки боеприпаси отвъд обсега на украинската противовъздушна отбрана.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: