Отидете към основна версия

6 122 66

Украйна назова най-голямото предимство на Русия във войната

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • михайло подоляк

Това е силата на Русия: неизчерпаемият ресурс от хора, които не задават въпроси

Снимка: БГНЕС/ EPA

По време на пълномащабната война с Украйна Кремъл успя да превърне Русия в строго авторитарен лагер, подобен на сталинския СССР. И в краткосрочен план това дава явно предимство на Русия, каза Михайло Подоляк, съветник на украинското президентство, предаде агенция УНИАН.

Той отбеляза, че сега руското общество не задава никакви въпроси на властта, а дава всичко, включително собствения си живот, за реализацията на целите на Кремъл.

„Това е силата на Русия: неизчерпаемият ресурс от хора, които не задават въпроси, които са готови да живеят в лагер, които са готови да се подчиняват, които са готови да не влизат в конфликт с властите. Това е сила, защото вие имате голямо количество живи ресурси, които нямате нищо против да загубите” , каза Подоляк.

По думите му голямата слабост на Русия в момента е изключително слабата управленска вертикала. Той отбеляза, че проблемът със слабия, негоден управленски елит, ръководен от Путин, не може да бъде решен в рамките на сегашната политическа система в Русия.

През март 2024 г. в Русия ще се проведат президентски избори - първите от началото на пълномащабното нахлуване на Руската федерация в Украйна. Малко хора се съмняват в резултатите от предстоящите избори - Путин винаги печели и винаги с голяма разлика. Въпреки това във все по-голяма част от руското общество се забелязва несъгласие с агресията на Путин и недоверие към неговия режим.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 75 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: