Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Ноември, 2023 09:09 5 992 66

Украйна назова най-голямото предимство на Русия във войната

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • михайло подоляк

Това е силата на Русия: неизчерпаемият ресурс от хора, които не задават въпроси

Украйна назова най-голямото предимство на Русия във войната - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По време на пълномащабната война с Украйна Кремъл успя да превърне Русия в строго авторитарен лагер, подобен на сталинския СССР. И в краткосрочен план това дава явно предимство на Русия, каза Михайло Подоляк, съветник на украинското президентство, предаде агенция УНИАН.

Той отбеляза, че сега руското общество не задава никакви въпроси на властта, а дава всичко, включително собствения си живот, за реализацията на целите на Кремъл.

„Това е силата на Русия: неизчерпаемият ресурс от хора, които не задават въпроси, които са готови да живеят в лагер, които са готови да се подчиняват, които са готови да не влизат в конфликт с властите. Това е сила, защото вие имате голямо количество живи ресурси, които нямате нищо против да загубите” , каза Подоляк.

По думите му голямата слабост на Русия в момента е изключително слабата управленска вертикала. Той отбеляза, че проблемът със слабия, негоден управленски елит, ръководен от Путин, не може да бъде решен в рамките на сегашната политическа система в Русия.

През март 2024 г. в Русия ще се проведат президентски избори - първите от началото на пълномащабното нахлуване на Руската федерация в Украйна. Малко хора се съмняват в резултатите от предстоящите избори - Путин винаги печели и винаги с голяма разлика. Въпреки това във все по-голяма част от руското общество се забелязва несъгласие с агресията на Путин и недоверие към неговия режим.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето мнение

    107 22 Отговор
    Предимствата на Русия не само пред украйна, но и пред натю са хората. Руснаците могат да воюват, руските хора никога няма да сведат глави пред изпеерастения жинжиляк, който си представя всяко предимство постигнато с помощта на финанси, манипулации и откровен цинизъм.

    Коментиран от #9, #10, #51

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Това няма да ви го кажат

    75 14 Отговор
    26.11.2023 г. - 16:06 ч
    1,1 милиона загинали и изчезнали украински въоръжени сили: внезапен пробив на истината по украинската телевизия (ВИДЕО) | Руска пролет

    По украинския телевизионен канал „1+1“ внезапно се появи шокираща информация под формата на пълзяща линия за повече от 1,1 милиона загинали и изчезнали военнослужещи от украинските въоръжени сили.

    Съобщението звучеше така: „Министерство на отбраната: по време на пълномащабната война загинаха или изчезнаха 1 126 652 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна“.

    Тикер с тези данни беше излъчен по време на телемарафона - по същество единственият източник на информация за хода на военните действия за украинците, чиито власти говорят за „пълна свобода на словото“ в страната.

    Коментиран от #45

  • 4 МАХМУД

    57 6 Отговор
    МИ ТО И ТУКА ИМА РОБСКА ТЪРПИМОСТ ПРЕД РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И,,, БИЗНЕСА,,, ВСИЧКИ ЦЕНИ ТРОЙНИ ЗАПЛАТИТЕ СТАРИТЕ. НОВИ ГЛОБИ НЕ СЪОБРАЗЕНИ С ДОХОДИТЕ..... СА ПРЕДМОСТИЕ ЗА ЛИЧЕН ФАЛИТ И МИЗЕРИЯ..... ЩО КАРАЛИ С ЛЕТНИ ГУМИ?!!!! ИМАМ КОЛЕГИ ДЕТ ДЕСЕТ ДЕНА ПРЕДИ ЗАПЛАТА НЯМАТ 20 СТ ЗА КАФЕ ДЕ ША ИМ ИЗКАТ 500 ЛЕВА ЗА ГУМИ......

    Коментиран от #16

  • 5 дядо поп

    95 13 Отговор
    Интересно , щом осъзнавате всички предимства на Русия , къде сте тръгнали с мечка дренки да берете?

    Коментиран от #13

  • 6 ТаУмВзе

    69 10 Отговор
    Нали окраинското наци вече е превзело Москва бре! Xaxaxaxa Z
  • 7 Вашето мнение

    83 9 Отговор
    Вижте физиономиите, приказките, поведението и пречупения гръбнак на тагаренко, паси, плювналиев и сие и си дайте ясна сметка защо натю беше разгромено от Русия.
  • 8 Абе

    54 7 Отговор
    Тоя и Зеленски сигурно са на една и съща дрога.
  • 9 Поредният

    13 62 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Предимството е че Ким Чен Ун му е приятел ,и заедно правят народа си на пут....а и парцали,
  • 10 мдаааа

    15 47 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Тук е момента да кажем , че дажбите водка , чудеса правят ...
  • 11 Факт

    75 11 Отговор
    Коалиция от над 50 държави ( между които и България) наливат милиарди средства и оръжие срещу Русия.... Но все по ясно става, че Русия ще спечели!!! За жалост, България отново избра губещата страна....

    Коментиран от #14, #15, #26

  • 12 Механик

    45 7 Отговор
    А пък аз започвам да приемам залози, относно това, кога ще обесят потника и дали ще го обесят или нещо ще се разболее.

    Коментиран от #22

  • 13 Тапа

    11 42 Отговор

    До коментар #5 от "дядо поп":

    Мечката рано или късно ще е пред камината на килимче!😉
  • 14 Неоспорим

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    ФАКТ
  • 15 Българка

    46 10 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    Всички подкрепящи украйна ще бъдат обявени за военни престъпници.
  • 16 ААМЕДЕ ,

    5 16 Отговор

    До коментар #4 от "МАХМУД":

    Сички там ли сте такива прошляци бе ?
  • 17 Марко

    33 7 Отговор
    Това са приказки за износ, с тях хранят шараните, от чиито сметки се плащат многомилиардните помощи за тази прокси-война на САЩ/НАТО срещу Русия. Истината за загубите е коренно противоположна и в Украйна всички я знаят, местните няма как да излъжеш.
  • 18 Хохо Бохо

    47 6 Отговор
    Ехаааа укровермахта стигна до изводите на Ото фон Бисмарк. Браво. За сега само до първият относно единството на русите, способни, като капки живак да се обединяват в случай на война. Скоро ще проумеете и вторият -относно руските предложения за мир, и конкретно за първото, което е и най-доброто. После ще минете през третият му постулат относно хилядите начини да изкараш мечката от леговището и и начина и на връщане обратно. И накрая ще завършите с договорите с Русия и начините за игра с Русия.
    Добре е и Такарев да си ги припомни, здравословни са!!!

    Коментиран от #36, #37

  • 19 странно

    45 8 Отговор
    Украйна въведе практическа диктатура, въвеждайки военното положение, закривайки партии, църква, парламент и въвждайки тотална мобилизация, при която вече възрастта на подлежащите на военна служба придоби трагикомичен характер 17-70.
    Та точно тия, са седнали да разсъждават върху неизчерпаемият ресурс от хора на руснаците, които "са готови да се подчиняват, които са готови да не влизат в конфликт с властите."
    Подобен изказ показва единствено, че украинеца е започнал да се събужда и вижда, че похабяването на човшки ресурс не е свързано с отстояване на някаква свобода, а със защита на чужди интереси. Украине все по-ясно разбира, че просто пушечно месо и не иска да се подчинява и да обслужва интересите на комика и неговите господари.
    Скоро ще чуем за масови вълнения в Украйна. Да не би да идва нов Майдан?

    Коментиран от #44

  • 20 Авдеевка я отпишете

    30 5 Отговор
    Украински военни анализатори признават загубата на индустриалната зона в Авдиевка и че ситуацията за украинските въоръжени сили е все по-тежка.

    ► „Индустриалната зона в района на Ясиноватска уличка и гара Ясиноватая-2, където руснаците имаха успехи, беше почти напълно загубена. Няма смисъл да си играем с проценти, защото няма да можем да запазим остатъците от промишлената зона .“

    ► Това утежнява позицията на южния фланг.

    ► Освен това сега има голям риск от избухване на градски битки; от тази промишлена зона руските войски могат да влязат в града от юг.

    ► Стъпка – доста твърда. Руските въоръжени сили отново се опитват да се вкопчат в крайните къщи в източната част на селото. Ние също не контролираме тази зона.

    ► AKHZ - руснаците успяха да напреднат 200 метра в югоизточната част на завода.

    ► Аналитичният център Deep State, свързан с въоръжените сили на Украйна, също призна, че руските въоръжени сили са имали „успех в индустриалната зона в южната част на Авдиевка“, потвърждавайки автентичността на кадрите на бягащите офицери от въоръжените сили - „в момента, в който голям брой украински бойци се оттеглиха към частния сектор“

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 10 към 1

    30 6 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    10 към едно, че Зеленото ще загине при катастрофа ...не мога да кажа автомобилна или авиокатастрофа, но нещо такова ще е ...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 мдаааа

    1 16 Отговор

    До коментар #20 от "Авдеевка я отпишете":

    По 200 метра и така за ЧНГ 3000 , ше има подарък за Вован ...

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 среднощен

    26 1 Отговор
    "...Това е силата на Русия: неизчерпаемият ресурс от хора, които не задават въпроси...";

    Тези думи изречени от Украйна - "парализират либералния Запад"... Защо? Защото, при такива загуби на човешка сила в конфликт воден от НАТО/САЩ/, "няма да оцелее нито една администрация"... "Западът задава твърде много въпроси на военните" - ФАКТ!!
  • 28 Мишел

    25 2 Отговор
    Тези приказки на Подоляка се публикуват, защото в Украйна не останаха хора, които не задават въпроси.

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 удри фашагите

    23 2 Отговор
    Мощни кадри от щурма на индустриалната зона на Авдеевка с наш танк (ВИДЕО) | Руска пролет

    Силни кадри от щурма на индустриалната зона на Авдеевка от руски танк направо от Донецкия фронт.

    В средата на видеото се вижда как FPV дрон лети срещу бронираната машина, но благодарение на козирката тя остава непокътната, а екипажът й остава жив.

    Както съобщи "Руска пролет", украинската страна потвърди информацията за загубата на контрол от украинските въоръжени сили над укрепения район на индустриалната зона на Авдиевка.
  • 31 Артилерист

    22 2 Отговор
    Подоляк, Колеба, Будалов и подобни ще са избор за американците, ако решат да сменят Зеленски и Залужни. На тях точно такива им трябват-да не държат сметка на затихващите и по-решително да правят мобилизация ...
  • 32 Мишель ,

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "Мишел":

    Ти още ли си у Съпротивата ма ?
  • 33 до третополовия

    15 0 Отговор

    До коментар #25 от "мдаааа":

    И 5000 г . да е , не е толкова важно . Всъщност важното е че фашагите са на "Сатурн" а следващите са нашите такива .

    Коментиран от #39

  • 34 Маромаро

    17 1 Отговор
    Пак ръсиш бесарабски измишльотини.
  • 35 Гай Турий

    22 2 Отговор
    Заради малоумието на ВСУ отново ще ни сполетят случайни взривоопасни произшествия с водни дронове, натъпкани с експлозиви. По причина вчерашните бури в Черно море от командване от ВСУ са "избягали" три катера-дронове, които сега се реят свободно из Черно море. Ако не гръмнат някой товарен кораб в морето, ще долетят я на Свети Влас, я на Поморие, я на Созопол....кой знае?! Тошо шпионът да бъде ангажиран да ги лови, или да се пръждосва в Белене.
  • 36 Инна

    21 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хохо Бохо":

    Руснаците имат два важни принципа:
    Не изоставяме нашите!
    Руснаците не се предават!
  • 37 Инна

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хохо Бохо":

    Руснаците имат два важни принципа:
    Не изоставяме нашите!
    Руснаците не се предават!

    Коментиран от #41

  • 38 Зелен потник

    0 9 Отговор
    Ние напредваме

    Коментиран от #40

  • 39 мдаааа

    1 5 Отговор

    До коментар #33 от "до третополовия":

    Казваш - Ше видим, а ? А поезд буксует ..
  • 40 Естествено

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "Зелен потник":

    Напредвате към пропаста, и връщане няма.
  • 41 ха ха хааа

    1 7 Отговор

    До коментар #37 от "Инна":

    Тия "принципи" останаха сал на книга ...🤭
  • 42 САЩисан вие на поляна

    23 2 Отговор
    Най-голямото предимство на руснаците е окраинското ПВО, в събота с точно попадение са си взривили авиозавод 410 до Киив. Да им е честито.
  • 43 Подляк, плямпа ...

    17 1 Отговор
    ... за предимство. А е много просто за него да "попита" двама от историята, единият от тях е Напалеон, а вториат е Хитлер. Не е нужно да търси подвола, теле.
  • 44 Казуар

    7 16 Отговор

    До коментар #19 от "странно":

    Другарю, според теб украинците не се сражават за оцеляване на Украйна, а за американците. Това е опорка за малоумните.

    Коментиран от #47, #61

  • 45 Вили

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Това няма да ви го кажат":

    Колкото си прав, толкова да си здрав.
  • 46 Оракула от Делфи

    6 14 Отговор
    Много хора, сбирщина , вярно ама ефективност , абсолютно никаква!
    За две години са превзели между 50-80 километра , от Украинската гранична площ!
    Ако си зададем въпроса, колко жива сила и пари са хвърлени за тези 50-80 километра,
    ще се окаже, че ще им излезе , през носа и Войната и Путин!
    Чрез войната, Путин държи народа си под пълен диктаторски контрол!
    Стар диктаторски трик , от който няма мърдане!
    Все пак един ден, тази война ще свърши поради редица естествени причини!
    И тогава , послушния и беден Руснак , който оцелее , ще живее, като поробен от диктатурата народ!
    А олигарсите , ще продължават им пият кръвта , на луксозните яхти , начело с Путин !
    До момента ,не жидях нито един руски виден политик или спортист ,
    да е изпратил децата си на фронта в Украйна!
    Руския народ днес , може спокойно да е сравни по права, с този, на селяните през феодализма!
    А Путин ще продължава, да дьржи безработица в Руската федерация на високо критични нива!

    Коментиран от #48, #55

  • 47 артишок

    13 0 Отговор

    До коментар #44 от "Казуар":

    След като са се вързали на рошавото шизо - Няма да подписвате, ша са биете. Кой са малоумните, бре ?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Сансар

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    През ВСВ съветските войници не свеждаха глава пред немците, защото зад тях беше военната полиция на Сталин. Тичаха на вълни срещу картечниците, и ако някой се уплаши и огъне го застрелвали. Жертвите на СССР бяха три пъти повече от тези на немците.

    Коментиран от #59

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хохо Бохо

    16 3 Отговор

    До коментар #21 от "Горянин":

    Гурел, колко продавачи в кауфланд от ЕС познаваш готови да дадат живота си за родината, ЕС или ФАЩ ? Щото в Русия са били, са и ще бъдат милиони готовите да умрат за родината. Какво ще се случи при сблъсак на такива армии? Ти готов ли си да грабнеш оръжие за защита на родината или предпочиташ военните фатмаци да се оправят докато духваш към запада?

    Коментиран от #58

  • 54 Ццц

    14 3 Отговор
    И украинците нямаше да задават въпроси, ако се биеха за себе си, а не за Байдън, Джонсън и интересите, които стоят зад тях. Вече взеха да признават колко изгодна сделка им е предложена април 2022 г., което опровергава всички пропаганди, че Русия иска да завладее територии, заради имперските амбиции на Путин. Украйна просто е трябвало да каже "не" на Нато и руснаците да си тръгнат, както направиха при Киев. Но тогава дойде оня чорлавия клоун от Лондон и дрогата, като един окъснат от реалността наркоман повярва, че американците ще го подкрепят докрай. Поне в едно е прав - всеки ще си плати за стореното. Дрогата ще увисне като Мусолини, демократите ще загубят дългосрочно в САЩ, а американците ще платят огромна цена за политиката на деменцията. Джонсън? На кой му пука жив ли е изобщо?

    Коментиран от #56

  • 55 Ццц

    7 3 Отговор

    До коментар #46 от "Оракула от Делфи":

    Ти сфкакви права разполагаш демократе? Да протестираш? Върви да ти счупят кокалите полицаите. Други права в повече от руснаците? Не знам кой какви яхти кара в Русия, но най-голямата заблуда на запада е, че хората там вярват в празни приказки за права и, че нещо зависи от тях. С това заслужава да се бори човек, ако иска действително да живее. Първа крачка към решаването на всеки проблем е осъзнаването му.

    Коментиран от #57

  • 56 де факто

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Ццц":

    Не знам дали сам си вярваш на глупостите дето ги говориш демагог продажен.
  • 57 Оракула от Делфи

    3 7 Отговор

    До коментар #55 от "Ццц":

    Да ,от вътре е трудно ,но има много начини да покажеш омразата си към тази грозна Путинска диктатура!
    Има милиони Руснаци в чужбина ,те са свободни да говорят и работят за свободата на тяхното отечество,
    къде ги тези цивилни "партизани", които работят против Путин, не ги виждаме !
    Протести няма , дори и зад границите на тази диктатура ?!
    Руснака Иван спи зимен сън!
    Кой ще им съчувства, за да ги подкрепи???
  • 58 Горянин

    3 7 Отговор

    До коментар #53 от "Хохо Бохо":

    Вярно си хо хо.Тази НЕдържава винаги се е развивала по един имперски принцип "АсвАбАждАй и присоединяй"
    Прочети ако може проZZZт русороб да чете как руснаците с кръв са завладявали народите от Урал до Камчатка и Кавказ и после ми говори вицове за они сражалис за родину.

    Коментиран от #63

  • 59 стоян

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "Сансар":

    До 51 ком - жертвите не са три пъти повече а осем пъти - 27 милиона срещу 7 милиона германци -от които загинали на източния фронт са 4 милиона

    Коментиран от #64

  • 60 Просто има най силната армия в света

    5 2 Отговор
    А сво си е вътрешна работа никой да не се меси.
  • 61 ССС

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "Казуар":

    "Това е опорка за малоумните"
    Не, драги, за малоумните това е опорка.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 горски

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Горянин":

    Точно като грузинците,които са написали едно писмо до руския цар,да ги вземе в империята понеже иранския шейх ги тормозел до кръв...
    А онези племена зад Урал са ударили джак пота без пари влизайки в рамките на империята,както впрочем много племена са се натискали да влязат в Римската империя,за да намалеят междуплеменните войни,грабежите...да се направят пътища и да се живее спокойно...
    Ние защо се натискахме да влезем в ЕС....това е отговора,а не завладяване с изтребление като на хуните...
    Ама всичко куцо и сакато, непрочело и една страница история ,може да дрънка всякакви небивалици...
  • 64 Сансар

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "стоян":

    Става въпрос само за войници.
  • 65 Констатация

    5 3 Отговор
    Най голямото предимство на Русия , естествено лопатите .
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: