Отидете към основна версия

5 042 130

ISW: Руската армия напредва в Авдеевка

  • русия-
  • украйна-
  • бахмут-
  • авдеевка-
  • донбас

Видео с геолокация от 26 ноември показва как руска бронетехника атакува украински позиции в северната част на индустриалната зона в югоизточните покрайнини на Авдеевка

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските войски потвърдиха настъплението на северозапад и югоизток от Авдеевка на 26 ноември. Това се казва в последния доклад за военните действия на базирания във Вашингтон мозъчен тръст "Институт за изследване на войната“ (ISW), предава "Украинская правда“.

Кадри с геолокация, публикувани на 26 ноември, показват, че руските войски са направили малък напредък северозападно от Красногоровка (7 км северозападно от Авдеевка) и в източната част на индустриалната зона в югоизточните покрайнини на Авдеевка.

Видео с геолокация от 26 ноември показва как руска бронетехника атакува украински позиции в северната част на индустриалната зона в югоизточните покрайнини на Авдеевка.

Руските военни блогъри като цяло твърдят, че руските войски са превзели цялата индустриална зона близо до жп гара Ясиноватая-2 на 26 ноември, но ISW все още не е намерила визуално потвърждение на тези твърдения.

На 26 ноември руските войски също продължават настъпателните действия на линията Купянск-Сватово-Кременная и потвърждават настъплението. Кадри с геолокация, публикувани на 26 ноември, показват, че руските войски са напреднали леко югозападно от Первомайски (24 км източно от Купянск).

Генералният щаб на Украйна съобщи, че украинските войски са отразили руски атаки близо до Синковка (8 км североизточно от Купянск), Ивановка (20 км югоизточно от Купянск), Новоселовски (14 км северозападно от Сватово) и близо до Серебрянското горско стопанство (10 км югозападно от Кременная).

Украинският генерален щаб съобщи, че на 26 ноември украинските войски са продължили щурма си южно от Бахмут и са нанесли загуби на руските войски в личен състав и военна техника.

На 26 ноември руските войски продължават неуспешните настъпателни операции западно и югозападно от Донецк.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: