Отидете към основна версия

2 639 126

Кремъл: НАТО има за цел да сдържа Русия, жертвайки народа на Украйна

  • нато-
  • украйна-
  • русия-
  • кремъл-
  • дмитрий песков

"Изграждаме по-нататъшната си политика именно в съответствие с тези реалности"

Снимка: Shutterstock

НАТО служи за сдържане на Русия и жертва украинския народ в борбата срещу нея, заяви говорителят на президента Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

"НАТО смята Русия за противник. НАТО е алианс, който е създаден като инструмент за конфронтация. Той е замислен по този начин. Архитектурата му беше изградена по такъв начин, че той всъщност е елемент на конфронтация и инструмент за сдържане на нашата страна по един или друг начин", заяви Песков пред медиите.

Ето защо според него "каквото и да се измисли там, каквито и изявления да се правят, основната цел на алианса е именно тази".

"Естествено, алиансът анализира ситуацията. Алиансът вижда реалното състояние на нещата. Засега алиансът не се отказва от плановете си да сдържа Русия и всъщност да използва украинския народ като жертвено агне в борбата срещу Русия", подчерта Песков.

"Ние прекрасно разбираме това и изграждаме по-нататъшната си политика именно в съответствие с тези реалности. Специалната военна операция продължава", заяви Песков.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви преди срещата на външните министри на алианса в Брюксел на 28-29 ноември, че неспособността на Украйна да премести фронтовата линия дори с широка помощ от страна на НАТО потвърждава, че Русия не трябва да се подценява, но Северноатлантическият алианс все пак трябва да продължи да подкрепя Киев. Той твърди, че не е в интерес на сигурността [на НАТО] да се позволи на Русия да получи надмощие в конфликта в Украйна.

В интервю за унгарския онлайн медиен ресурс Index Столтенберг заяви също така, че северноатлантическите съюзници са предоставили на Украйна помощ на стойност 100 млрд. евро в конфликта с Русия и възнамеряват да продължат да подкрепят Киев, тъй като смятат, че подобен подход отговаря на интересите на колективната им сигурност.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания