Отидете към основна версия

3 257 30

ЕК: Целта е България и Румъния да бъдат приети в Шенген до края на годината

  • европейска комисия-
  • шенген-
  • илва йохансон

Наскоро предприехме нова проверка в България по повод Шенген и тя беше наистина успешна, заяви днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Наскоро предприехме нова проверка в България по повод Шенген и тя беше наистина успешна, заяви днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон пред журналисти преди началото на последното за годината заседание на европейските вътрешни министри в Брюксел, пише БТА.

Ще използвам възможността да кажа колко добре подготвени са България и Румъния за присъединяване към Шенген. Целта ми остава решението да бъде взето още тази година, добави еврокомисарят.

Както БТА съобщи по-рано, днес испанският министър на вътрешните работи Фернандо Марласка изрази надежда разширяването на Шенген да настъпи възможно най-скоро. Той каза, че испанското председателство на Съвета на ЕС ще продължи работата до края на годината, попитан дали има готовност за свикване на извънредно заседание на вътрешните министри за одобряване на съответното решение. Марласка посочи, че днес решение не се предвижда.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: