Отидете към основна версия

7 424 131

Говори Берлин: Германия не е съюзник на Украйна, не сме длъжни да се намесваме в рамките на НАТО

  • русия-
  • украйна-
  • германия-
  • борис писториус-
  • нато

Министър Борис Писториус добави, че ходът на конфликта е трудно предвидим, като призова съюзниците да се съсредоточат основно върху стабилността на доставките, въпреки всички възможни проблеми

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия не е съюзник на Украйна, заяви германският министър на отбраната Борис Писториус в интервю за телевизия ZDF.

"На първо място, ние не сме съюзник на Украйна. Това означава, че не сме в ситуация, която ни задължава да се намесваме в рамките на Алианса", заяви той. Така Писториус отговори на въпроса дали недостатъчното количество военна помощ за Киев означава, че "обединеният Запад“ не е в състояние да "отвърне на удара“.

Германия, според него, е на второ място по отношение на мащаба на помощта за Украйна, "далеч пред другите“. "Ние правим каквото можем. Същото важи и за почти всички останали съюзници и партньори", отбеляза министърът, коментирайки обвиненията за недостатъчни нива на военна подкрепа.

Както обясни министърът, Германия сега е изправена пред факта, че отбранителната индустрия не може да осигури доставки в определени области в необходимите обеми. "Въпрос е на темпове, не можете да влияете на скоростта вечно“, отбеляза Писториус.

Министърът добави, че ходът на конфликта е "трудно предвидим“, като призова да се съсредоточим основно върху "стабилността на доставките, въпреки всички възможни проблеми“.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: