Отидете към основна версия

1 411 29

Тръмп отхвърля опасенията, че победата му би застрашила демокрацията в САЩ

  • сащ-
  • президент-
  • избори-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Байдън е истинската заплаха, заяви бившият американски президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп коментира предупрежденията, че победата му през 2024 г. ще представлява заплаха за демокрацията като “измама” и “Дезинформация на демократите", предаде CNN.

Бившият президент, който е изправен пред федерални и щатски обвинения, произтичащи от опитите му да отмени изборите през 2020 г., каза в реч, организирана от Клуба на младите републиканци в Ню Йорк, че президентът Джо Байдън „е истинската заплаха за демокрацията“.

"Не е за вярване! Това е новата им линия. Отново Русия, Русия, Русия, Мюлер, Мюлер, Мюлер, Украйна, Украйна, Украйна. Една измама след друга. Но не, аз не съм заплаха. Ще спася демокрацията. Заплахата е Джо Байдън,” каза Тръмпл

Бившият президент, който каза миналата седмица, че няма да бъде диктатор, ако бъде преизбран, и че никога не е заявявал нещо подобно.

"Казах, че искам да бъда диктатор за един ден”, каза Тръмп. “И знаете ли защо искам да бъда диктатор? Защото искам стена /б.р. на границата с Мексико/ и искам да пробия за това”.

Тръмп каза по-късно, че атаките на демократите срещу демокрацията са “отчаян и безсрамен опит да се отвлече вниманието от чудовищните злоупотреби с власт, които левицата извършва пред очите ви”. Той посочи повече от дузина петиции на щатско ниво за отстраняването му от изборите през 2024 г.

Тръмп води с малко пред Байдън в хипотетичния реванш, установи ново проучване, като една десета от гласоподавателите не са решили кого ще подкрепят.

Байдън и демократите предупредиха, че повторното избиране на Тръмп през 2024 г. може да подкопае основите на американската демокрация. Президентът каза на събитие за набиране на средства в събота в Лос Анджелис, че „най-голямата заплаха, която Тръмп представлява, е за демокрацията“.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини