Last news in Fakti

11 Декември, 2023 06:19 1 400 29

Тръмп отхвърля опасенията, че победата му би застрашила демокрацията в САЩ

  • сащ-
  • президент-
  • избори-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Байдън е истинската заплаха, заяви бившият американски президент

Тръмп отхвърля опасенията, че победата му би застрашила демокрацията в САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп коментира предупрежденията, че победата му през 2024 г. ще представлява заплаха за демокрацията като “измама” и “Дезинформация на демократите", предаде CNN.

Бившият президент, който е изправен пред федерални и щатски обвинения, произтичащи от опитите му да отмени изборите през 2020 г., каза в реч, организирана от Клуба на младите републиканци в Ню Йорк, че президентът Джо Байдън „е истинската заплаха за демокрацията“.

"Не е за вярване! Това е новата им линия. Отново Русия, Русия, Русия, Мюлер, Мюлер, Мюлер, Украйна, Украйна, Украйна. Една измама след друга. Но не, аз не съм заплаха. Ще спася демокрацията. Заплахата е Джо Байдън,” каза Тръмпл

Бившият президент, който каза миналата седмица, че няма да бъде диктатор, ако бъде преизбран, и че никога не е заявявал нещо подобно.

"Казах, че искам да бъда диктатор за един ден”, каза Тръмп. “И знаете ли защо искам да бъда диктатор? Защото искам стена /б.р. на границата с Мексико/ и искам да пробия за това”.

Тръмп каза по-късно, че атаките на демократите срещу демокрацията са “отчаян и безсрамен опит да се отвлече вниманието от чудовищните злоупотреби с власт, които левицата извършва пред очите ви”. Той посочи повече от дузина петиции на щатско ниво за отстраняването му от изборите през 2024 г.

Тръмп води с малко пред Байдън в хипотетичния реванш, установи ново проучване, като една десета от гласоподавателите не са решили кого ще подкрепят.

Байдън и демократите предупредиха, че повторното избиране на Тръмп през 2024 г. може да подкопае основите на американската демокрация. Президентът каза на събитие за набиране на средства в събота в Лос Анджелис, че „най-голямата заплаха, която Тръмп представлява, е за демокрацията“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    14 5 Отговор
    Тръмп и байдън са двете страни на една и съща монета. Сащ се управляват от корпорациите и президентите им са просто кукли на конци. Тези, които стоят зад тръмп обаче, не са облажили нищо от украйна и затова не виждат смисъл от войната там.

    Коментиран от #2, #4, #5, #7

  • 2 Българка

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    За България ще е по-изгодно да спечели тръмп поради тези причини. След като тръмп спечели, кирчо, кокорчо, ристю и тиквонии стават излишни, шопара си остава намагнитен и напъните му да се прави на русофоб са излишни.
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    7 5 Отговор
    САМО В.В.ЛЕНИН И ЙОСИФ СТАЛИН МОГАТ ДА НАПРАВЯТ АМЕРИКА ВЕЛИКА ОТНОВО :))
    .....
    БАЙ ДОНЧО НЕ Е ОТ ТЯХНАТА ГРУПА ИНТЕЛЕКТИ - ТОЙ СИ Е ДРЕБЕН НЮ ЙОРК-СКИ МОШЕНИК КАТО 99% ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ЕЛИТ:))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Верно ли

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    Абсолютно съм съгласен. Тръмп се отегли от оръжейната сделка и докато беше на власт предприе доста шизофренични действия, но да - спря парите за Европа. И тогава Баци се разпищоли. Американците трябва да си изберат нормален човек за президент, най-добре ми изглежда Кенеди, който е истински демократ, а не като тия болшевики в момента.

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Не е точно така

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    Зад Байдън стои финансовият капитал. Зад Тръмп - индустриалният. По време на управлението си Тръмп запази мир и не подпали нито една война. Изправи икономиката на крака и вдигна стената на границата с Мексико, с което значително ограничи нелегалната емиграция
  • 8 Ха ха ха

    3 13 Отговор
    Този кретен трябва час по скоро да бъде вкаран в затвора или застреляни

    Коментиран от #14

  • 9 Руса патка

    2 3 Отговор
    Кат спечели този път и на жена си да намери някоя ръководна длъжност не само на децата

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ква демокрация?

    9 0 Отговор
    Те вече я унищожиха. Няма такова животно никъде. Нито в Европа, нито в Русия, а още по-малко в САЩ.
  • 14 Що бе?

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ха ха ха":

    А Бай Дън изобщо е за болница и старчески дом. Тръмп поне има разсъдък, а Байдъновия не знае, дали е жив още. Синът му беше шеф на биолабораториите в Крайната и са разработвали там корона вируса. Тези са много по-вредни за света от Тръмп.
  • 15 един

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Верно ли":

    Който и друг да изберат за президент освен Тръмп,ще бъде по-добър избор за САЩ,за света и най-вече за нас!Тръмп е зависим/вероятно подкупен с пари/от Кремъл!

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Купен от Кремъл?

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    Това е най-плоската глупост. Тръмп е невменяем, не е възможно някой да го "купи", понеже си е достатъчно богат. Той си е такъв чешит от самосебе си. Няма нищо общо с Русия или Китай.

    Коментиран от #21

  • 18 Доротея

    3 2 Отговор
    Кой ли пък те е питал теб неизвестник анонимен.
  • 19 ТаУмВзе

    5 1 Отговор
    Да живеят Тръмп и Путин, освободителите на човечеството!
  • 20 Черният лебед

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Руса патка":

    Така е навсякъде по света. Всеки баща се грижи за дечицата си...Само Байдън едва уреди Хънтър с някое и друго място в Украйна.
  • 21 един

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Купен от Кремъл?":

    Ха-ха,"достатъчно богат" който на няколко пъти е пред фалит!"Невменяем бил",затова ли се държа като пудела на путин на срещата им в Хелзинки,затова ли в Кремъл пиха шампанско при избирането му за президент,/посочи ми при кой друг президент на САЩ в Кремъл са пили шампанско/,затова ли Тръмп оспорва избирането на Байдън за президент/щото е "невменяем"/а путин изчака до последно да види как ще се развият събитията и чак тогава поздрави Байдън за президент!Същото е и сега,путин възлага отново големи надежди,Тръмп да стане отново президент и да спре военната помощ за Украйна!
  • 22 Механик

    2 1 Отговор
    Навремето Хитлер разчиташе на Вундерваффе-оръжието чудо, днес Путин се надява на Тръмп.
  • 23 Дори и Тръмп не може да спаси САЩ

    3 0 Отговор
    Вече е много късно! Тръмп дори и блестящ Президент, ще е безсилен да оправи бакиите!

    Запишете си го! И само гледайте!
    Ако забравите, ще бъде написано в Историята!
    Жалко че бе допуснато, но връщане назад - няма!!!!!
  • 24 Коментар

    2 1 Отговор
    Кой луд ще гласува за Бай Дрън,който обикаля и се хвали как има бутон,с който може да сложи край на света?Трябва да е много дрогиран,за да гласува за този.Старостта ще погуби Америка.
  • 25 ТрампЛин

    1 2 Отговор
    Демокрацията в САЩ не е застрашена от Трамп, но Репутацията със сигурност! Той вече и нанесе достатъчно щети за да бъде допуснат втори път!

    Коментиран от #26

  • 26 един

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "ТрампЛин":

    Напротив, демокрацията е застрашена не по-малко от репутацията!Тръмп раздели американското общество както никой друг президент не го е разделял поне през последните 50-60години,а демокрация в силно поляризирано общество трудно вирее!

    Коментиран от #27

  • 27 И как го раздели

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "един":

    На едни, които работят и плащат данъци и други, които неработят и живеят за сметка на данъците на тези, които
    ги плащат. Колко удобно, нали ? Трудно е когато си свикнал да получаваш без да се трудиш.

    Коментиран от #28

  • 28 един

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "И как го раздели":

    Дай пример,много е лесно да пишеш общи приказки,във всяка една държава има такива които живеят от данъците на хората!У нас сигурно мислиш няма такива,какво работят 160 човека в Президенството?Но да се върнем на Тръмп,защо като е милиардер назначи дъщеря си,зет си и пр. на обществени длъжностти,това изглежда според тебе не е живот върху гърба на данъкоплатеца!Научи се да гледаш нещата безпристрастно,а не както ти е изгодно!

    Коментиран от #29

  • 29 И как го раздели

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "един":

    Проблемът е в това, че има няколко поколения, за които да живеят на социални помощи е начин на живот. Не става дума за временна нетрудоспосбност или временна безработица, а за паразитиране на гърба на работещите данъкоплатци. И когато Тръмп свали процента на безработицата до невиждано ниско ниво и безплатните купони бяха съкратени и всички трудоспособни бяха поканени да работят, тогава хората, които от поколения са свикнали да получават наготово се почувстваха дискриминирани
    Но човек трябва да е живял там и да познава нещата от първо лице.