Отидете към основна версия

2 484 42

110 сражения през последното денонощие на украинския фронт

  • сражения-
  • украйна-
  • русия-
  • авдеевка-
  • украински фронт

Само в района на Авдеевка, според доклада, руснаците са атакували 45 пъти на ден

Снимка: Shutterstock

Руската армия продължава да атакува няколко сектора на фронта с огромна интензивност, съдейки по сутрешния доклад на украинския генерален щаб, информира Би Би Си.

От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщават, че през изминалото денонощие на фронта са водени 110 бойни сражения. В началото на есента имаше дни, в които генщабът съобщаваше за няколко десетки сражения, цитирана от News.bg.

Само в района на Авдеевка, според доклада, руснаците са атакували 45 пъти на ден, приблизително поравно по северния и южния фланг около Авдеевка. Генералният щаб твърди, че всички атаки в този и други райони са били отблъснати.

В най-северния участък на фронта, в района на Синковка близо до Купянск, руснаците, според доклада, са атакували 15 пъти (а руското министерство на отбраната тази сутрин съобщава за пет украински атаки в същия район на Синковка).

Руските части продължават да атакуват онези райони на юг, където украинците постигнаха известен напредък в началото на лятото. В района на Приютное и Вербовое, според доклада на украинския Генерален щаб, са отбити 9 атаки.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: