Отидете към основна версия

767 0

Сигнал за бомба евакуира Харвард

  • харвард-
  • сигнал за бомба

Предупреждението за евентуална опасност засегнало 4 сгради на територията на университета

На територията на университета Харвард са били евакуирани 4 сгради заради непотвърдено съобщение за бомба, съобщава USA Today.

От ръководството на учебното заведение съобщиха това в 9.00 часа местно време (16:00 българско) чрез своя уебсайт и в Twitter.

„Предупреждение: Непотвърдена информация за експлозиви в четири обекта на територията на колежа - научния център, "Тайър", "Севър" и "Емерсън". Евакуирайте тези сгради веднага“, гласи съобщението.

В него още се казва, че университетските власти и полицията в Кеймбридж разследват случая и медиите ще бъдат уведомени веднага щом станат известни повече подробности.

Малко по-късно в Twitter се появи друго съобщение от университета, в което се казва, че не е имало подобни сигнали и в Харвард няма заложени експлозиви.

"Ние се фокусираме върху безопасността на нашите студенти, преподаватели и персонал", заявиха от полицейския отдел на университета в изявление.

До момента нищо не е открито, съобщава телевизионният канал Fox News.

В момента текат заключителните изпити за края на годината. Студенти разказаха пред медията, че били на изпит, когато противопожарната аларма се включила и трябвало да побягнат навън моментално.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини