Отидете към основна версия

2 879 31

Залужни: Подслушват ме

  • украйна-
  • русия-
  • подслушване-
  • валерий залужни

В един от работните му кабинети е открито подслушвателно устройство

Снимка: БГНЕС/ EPA

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили, Валерий Залужни, обяви днес, че е било засечено подслушване в един от неговите работни кабинети, предаде AP.

Той подчерта, че подобни устройства са били открити и на други места, но не предостави подробности. Русия е подозирана за инцидента, тъй като тя води война в Украйна вече почти 22 месеца. Генералът потвърди, че подслушването не се ограничава само до неговия кабинет, но не разкри допълнителна информация относно броя на устройствата или техните местоположения в генералния щаб на украинската армия.

Според информацията на AP, неясните изявления са породили множество въпроси, като няма допълнителни коментари от страна на украински представители. Агенцията подчертава, че разузнавателните служби както на Русия, така и на Украйна, проявяват значителна активност по време на военните действия.

Според властите в Киев, ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов е бил обект на десет опита за убийство от страна на руската Федерална служба за сигурност (ФСС). През миналия месец неговата съпруга се подложи на лечение заради отравяне с тежки метали.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: