Отидете към основна версия

14 518 85

Арестович предрече катастрофа за Украйна

  • украйна-
  • олексий арестович-
  • русия-
  • война-
  • катастрофа-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Арестович избяга зад граница, откъдето критикува военното и политическо ръководство на Киев

Снимки: Shutterstock, БГНЕС

Украйна е загубила достойнството си и върви към катастрофа, каза бившият съветник в кабинета на Володимир Зеленски - Олексий Арестович (включен в руския списък на терористи и екстремисти). Той направи това заключение на фона на намаляващата западна помощ и обществената умора, предава mk.ru.

Той отбеляза, че чудо не се е случило - западните страни не са се договорили за помощ на Киев. Също така, пише Арестович в своя Телеграм канал, ситуацията не е розова.

„Възможна мобилизация на жените със затваряне на границите за всички, проблеми в икономиката, засилване на общата мобилизация, проблеми на фронта, проблеми с помощта, от която сме напълно зависими. Вече започваме да се изморяваме”, казва политикът.

Той също така повдигна въпроса дали Украйна е загубила своята отбранителна способност поради липсата на мотивация, докато Русия запазва своя настъпателен потенциал, има мотивиран личен състав и собствено производство на необходимото оборудване и боеприпаси.

Според Арестович общественото мнение изостава от реалните процеси с няколко месеца. „Следователно на мнозинството в средата на март ще започне да става ясно, че вървим към катастрофа... Жънем плодовете на собственото си безразсъдство, глупост, алчност, лицемерие и загуба на достойнство...“, заключи бившият съветник на Зеленски.

Арестович избяга зад граница, откъдето критикува военното и политическо ръководство на Киев. Украинските власти го обвиняват в предателство и разпространяване на руските опорни точки за войната.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 198 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: