Отидете към основна версия

4 761 133

Украйна съобщи „отлични новини от фронта“: Русия постави нов антирекорд

  • украйна-
  • жертви-
  • русия-
  • война

Руската армия премина границата от 350 000 убити в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинската агенция УНИАН съобщи, че Руската федерация е поставила нов антирекорд на фронта, определяйки го като „отлични новини“.

През последното денонощие украинските войници ликвидираха над хиляда руски окупатори, а сега общите загуби на Русия в Украйна преминаха нова психологическа граница - над 350 хиляди души.

За денонощието са ликвидирани 1080 нашественици (общата численост от 24 февруари 2022 г. е 350 270 души), съобщи Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна на страницата си във Фейсбук.

По даннните му нашествениците са загубили и 20 артилерийски системи, 14 танка, 31 бойни бронирани машини, четири реактивни системи за залпов огън, 26 дрона и една крилата ракета.

На 20 декември прессекретарят на Силите за отбрана в Таврическото направление полковник Александър Щупун каза, че в посока Авдеевка противникът е напреднал с един и половина до два километра от началото на октомври и е загубил почти 25 хиляди войници.

Данните на Украйна за убитите руски войници не са потвърдени от западни източници. Русия също крие броя на жертвите си, но едно е сигурно: броят им е огромен.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 76 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: