Отидете към основна версия

5 490 101

Руското военно министерство потвърди удара по "Новочеркаск"

  • украйна-
  • новочеркаск-
  • кораб-
  • крим-
  • русия-
  • война

Територията на пристанището е отцепена

Командващият ВВС на Украйна Микола Олешчук обяви, че през нощта е бил потопен големият руски десантен корад "Новочеркаск". В Телеграм Олешчук написа, че този кораб е "последвал" флагмана на Руския черноморски флот "Москва" и благодари на "пилотите от ВВС и на всички участници за прецизната работа". Към поста е прикрепено видео, което, както се заявява, е запечатало голям взрив и пожар в пристанището Феодосия на анексирания Крим.

В канала на украинските ВВС в Телеграм има и добавка към думите на командващия - че "Новочеркаск" е превозвал ирански дронове "Schahed".

Проруският "губернатор" на анексирания Крим Сергей Аксьонов съобщи от своя страна за "вражеска атака в района на Феодосия". Територията на пристанището е отцепена. Междувременно детонацията е прекратена, пожарът е локализиран.

Руското военно министерство потвърди удара по "Новочеркаск"

По-късно от руското министерство на отбраната потвъриха удара по кораба. "Новочеркаск" е бил повреден в резултат от атаката на украинската армия, заявиха от ведомството. По негова информация корабът е бил атакуван от авиационни управляеми ракети. При това, както твърди Русия, са били унищожени два украински самолета Су-24, които са изстреляли ракетите по "Новочеркаск".

"Губернаторът" на анексирания Крим Аксьонов информира, че в резултат от атаката е загинал един човек, двама са били ранени.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: