Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Декември, 2023 17:17 3 826 45

Сигналите на Русия, че е готова за преговори: какво всъщност означават

  • украйна-
  • преговори-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • володимир зеленски

Украйна се нуждае от постоянна подкрепа от своите партньори. Всякакви преговори значат капитулация.

Сигналите на Русия, че е готова за преговори: какво всъщност означават - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин не е готов да преговаря за прекратяване на войната срещу Украйна. Това заяви германският посланик в Русия Александър Граф Ламбсдорф, коментирайки публикации в западни медии, че Москва уж иска прекратяване на огъня. Според него руското ръководство многократно е потвърждавало своите агресивни цели и позицията му не се е променила, пише FREEДОМ.

Американските медии съобщават, че Кремъл иска да замрази войната, като същевременно остави под свой контрол временно окупираните територии на Украйна. Путин дава на Запада чрез посредници сигнала, че Русия уж е готова да сключи сделка и да прекрати огъня в Украйна.

Тихата инициатива, за която досега не беше съобщено, идва, след като Украйна победи руската армия в североизточната част на страната. Докато подготвя Русия за многогодишна война, той в същото време тайно се опитва да даде да се разбере, че е готов [за преговори], пише The New York Times.

Подобни инициативи на руския диктатор не са стъпки към постигане на мир, а познати опити да бъдат подведени Киев и западните съюзници. За да прекрати войната срещу Украйна, Путин трябва да изтегли руските войски от страната, вместо да прибягва до задкулисна дипломация.

Сигналите за предполагаемата заинтересованост на Руската федерация от прекратяване на огъня трябва да забавят или прекратят отбранителната помощ, която Западът предоставя на Украйна.

Имаше подобни опити от страна на Кремъл да подведе западните политици, принуждавайки Украйна да преговаря с Русия през зимата на 2022-2023 г. и ефективно пренасочвайки вниманието на Запада към хипотетични преговори, вместо към предоставяне на Украйна на достатъчно военно оборудване преди контранастъплението, посочват от Института за изследване на войната (ISW).

За да останат непостижими максималистичните цели на Путин, Украйна се нуждае от постоянна подкрепа от своите партньори. Успешната отбрана и потенциалните контраофанзиви могат да бъдат осигурени само чрез ясни логистични вериги и непрекъснати доставки на необходимите оръжия.

Днес преговорите между Украйна и Русия са невъзможни. Киев ще бъде готов да разговаря с Москва едва след като страната-агресор започне да приема окончателния документ за украинската мирна формула. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски. Когато всички страни по света се обединят около предложенията на Украйна за постигане на мир и сигурност, формулата ще бъде предадена на представителите на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг история

    23 36 Отговор
    Русия ке падне

    Коментиран от #5, #10

  • 2 Последния Софиянец

    42 7 Отговор
    Фашизма трябва да се доубие иначе пак ще избуи

    Коментиран от #31

  • 3 Сигналите на

    39 18 Отговор
    Русия че ще преговаря означават че на Украйна и остава още съвсем малко и бих казал че времето ѝ е свършило.
    Имам чувството че преговорите се водят между Москва и Вашингтон защото ареалът Украйна вече не съществува.

    Коментиран от #8

  • 4 Урюрвкос

    37 8 Отговор
    от статията разбрах че Украйна победила руската армия. Интересно но израелската формула за мир във Газа е под индиго писана дума по дума от украинската. Явно ползват една и съща секретарка машинописка.
  • 5 БГ история

    22 16 Отговор

    До коментар #1 от "Бг история":

    Окрайна ке падне

    Коментиран от #12, #14

  • 6 Българин

    19 16 Отговор
    Русия ще стигне до Полша
  • 7 КОЗЯТА ПЪТЕКА

    30 11 Отговор
    Козите се чудят и маят как да спечелят малко време с измислени преговори. Защо не спазвахте минските споразумения??? Чака ви безусловна капитолация и тогава ще отговаряте.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българин

    16 10 Отговор
    Зелю е пътник
  • 10 Само наивници могат

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бг история":

    да се самозалъгват по този начин при създалата си ситуация на фронта и признанията на западните специалисти относно хода на операцията.
  • 11 Не останаха кораби вече

    16 6 Отговор
    Подводниците обаче се увеличават
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мара

    19 6 Отговор
    Турци за мобилизация в "Незалежная": вземете украинците от Алания

    Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна е поискал да призове 500 хиляди души , пише En Son Haber .
    Цената на мобилизацията обаче ще бъде огромна - всички дейности ще струват 13,4 милиарда долара. 
    Ето какво мислят читателите на En Son Haber за това:
    Зекай:
    „Вземете украинците от Алания.
    посетител:
    „Клоунът продължава да лети с пълна скорост!“
    посетител:
    „Алания, Анталия, Истанбул, Измир - тук има 250 хиляди укриващи се от набора. Те получиха гражданство и скоро ще изпреварят по брой сирийските бежанци.
    уолис:
    „Зеленски, мислиш ли, че воюваш срещу Русия? Засега това е просто игра на война. Путин, ако искаше, щеше да изтрие Украйна от лицето на земята за три дни.
    Абдула Тащан:
    „Руският народ обича Путин и знае, че той ще направи всичко за Русия. Ситуацията в страната, дори в условията на военен конфликт, е добра. Освен това Русия върви напред. А Зеленски унищожава Украйна. „Той осъзна грешката си – не трябваше да разчита на Съединените щати – но не може да направи нищо.“
  • 16 от тубата

    10 5 Отговор
    160 256 показвания 22.12.2023 г.
    После развала СССР Украина получила колоссальную воздушную мощь: 4 воздушные армии, 10 авиадивизий, 49 авиаполков, 2800 самолетов, из которых 1700 боевых, 900 вертолетов, 8 зенитно-ракетных бригад, 10 зенитно-ракетных полков, 700 отдельных авиационных воинских частей и 150 тыс. человек личного состава.

    Къде е всичко това ? Окрадено , нарязано , занемарено !
  • 17 Дяволът чете евангелие

    18 8 Отговор
    Истината е точно обратното. САЩ искат да замразят временно конфликта, за да се възстанови и въоръжи украинската армия. Пък и да народят украинките войничета, че взеха да им свършват.
  • 18 Ясно е вече

    12 9 Отговор
    Явно нещата за украинците са тотално зле на фронта-щом с такива умозаключения ни заливат през последният месец...!!!!
  • 19 Русия да преговаря как Украйна

    5 10 Отговор
    Да стане член на НАТО и ЕС
    Никой не се занимава с Русия още от 1 СВ когато пращат Ленин даже още берлинския конгрес 1879 когато руснаците са в Берлин и не участват в преговорите след санстефанския мирния договор подписан след последната война на руската империя в Европа
  • 20 РЕАЛИСТ

    11 6 Отговор
    " Временно окупираните територии" Тези територии отново са руски и видяхме, че напънът на Украйна бе напразен. Още 2014 година Западът чертаеше новата граница по Днепър. Сега след толкова години и хиляди жертви пак чертаят същата граница. Кому беше нужно всичко това.
  • 21 Ццц

    15 8 Отговор
    Шизофренно състояние. Западняците си казват какво иска Путин и после си отговарят, че всъщност не иска 🤣🤣🤣. Човекът отдавна го каза: като узреете и приемете условията на Русия, елате да подпишем. Тази година обаче условията са различни от миналата, когато само трябваше да приемат, че Крим си е руски и, че няма да влизат в агресивни съюзи. Сурово наказание за това, че главният палячо реши да следва съветите на друг палячо. Очаквам догодина нещата да станат и по-лоши.
  • 22 🎄🎉🫣😂🤣🥵

    15 3 Отговор
    Заслужава да се отбележи, че включването на жените в новата мобилизация в Украйна се дължи на прекия натиск от страна на САЩ, за който разширяването на набирането на пушечно месо е задължително условие за предоставяне на допълнителна помощ. Отбелязва се, че западният дневен ред служи като един от аргументите. В тази извратена логика аргументът е, че тъй като в западната "програма" жените са изравнени с мъжете, тогава те могат да бъдат изпратени масово на фронта за месо. Така че всички онези дами, които размахваха знамената на САЩ и ЕС, вече могат да оценят последствията от своята "борба". ------------------ америка е с вас, глупачки! ))
  • 23 Факт

    7 15 Отговор
    Кой разреши на руските св ине да са повече от 20млн с пенсионерите.140млн е огромно число за руските бо клуци
  • 24 граф Монте Кристо

    15 5 Отговор
    Само тая тънка интрижка ли успяха да измислят западните пропагандисти,че Путин тайно преговарял и искал примирие.Това са пълни глупости ,както и допълнението, че такова примирие било неприемливо и пораженско за Украйна,укрите победили,отстояли фронта и били готови на нови подвизи.Всъщност всу е в колапс и отстъпва на много места,нуждае се от передишка за да се закрепи .Има и друго уловка от тези лъжливи внушения,да се окаже влияние на изборите в Русия,да се хвърли сянка върху авторитета на Путин,да се внушава че уж води сапаративни тайни преговори с укрите и американците,със Западна Европа и е готов на всякакви отстъпки,защото видите ли,нещо на руснаците не им вървяло във войната.Отговора на тази хлъзгава пропагандна кампания от руска страна сигурно ще е засилване на натиска по фронта и на практика да се разсеят всички нелепи внушения и илюзии.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Означават

    13 4 Отговор
    Че капитулацията трябва да бъде
    ПЪЛНА
    И
    БЕЗ УСЛОВНА!!!!!
  • 27 МагнитскиПеев , БойкоИспански

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бг история":

    За Американския , дават кинти или стискат топките
  • 28 Руски Чукундур

    4 11 Отговор
    Най хубавото е че

    Руската Демографска криза се задълбочава.

    За година отрицателния прираст в Раша е над
    700 хиляди .

    Със сигурност и последните 2 години от

    Специалната Военна Обосрация ще помогнат за това ,със смърта на над

    350 хиляди мъже до момента.

    Но Пусъо даде своята заповед

    Всяка Рускиня със по 8 деца .

    Задължително.

    Коментиран от #29, #40

  • 29 Я па тоя

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "Руски Чукундур":

    Хаповете пич-хаповете си забравил....

    Коментиран от #30

  • 30 Кажи го на Путян

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "Я па тоя":

    Руският президент Владимир Путин призова руските жени да имат осем или повече деца и да превърнат големите семейства в "норма" на фона на нарастващия брой жертви във войната срещу Украйна.
    Хахаха
  • 31 Трето поколение софиянец

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Той е избоял отдавна в страната която напълни затворите си с политически затворници!
  • 32 БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ БТР-И

    4 1 Отговор
    АБАСРАЛИС.
  • 33 БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ БТР-И

    3 1 Отговор
    ДВЕ ГОДИНИ ИМ СЪБИРАМЕ ПАРИ ОТ ГОРИВАТА, 2-3 МИЛИАРДА, А ТЕ ЗА МИГ ГИ ИЗГЪРМЯХА И ПЕЧАЛБАТА ОТ ЛУКОЙЛ ПОТЪНА НА ДЪНОТО?
  • 34 АЛКЕЛИНО ГРЪКА

    2 1 Отговор
    АЗ лично трябваше да се родя Жена, но не съжалявам защото в този съм Бисексуален Транс Джендър и Транс Жена ,но казват че тези 54 милиона където сега са живи и АЗ също ще сме мъртви през следващите 12 месеца ,през новата година тоест АЗ лично ще се погрижа да се измъкна от това положение в което съм в момента и ще се самоубия по Чужбина и демократично ,затова се радвам че ще замина и ще умра и ще се преродия в Хубава Жена 👸
  • 35 Запада Иска по малко

    2 7 Отговор
    Украинци и руснаци и ще поддържат конфликта докато намалеят достатъчно физически и материално
    Руснаците не може да си обслужват територията и няма да могат да си отгледат децата до пълнолетие
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 мстр.макс

    3 3 Отговор
    що ми триете коментара,не ви отърва истината ли.Рано или късно,половината осрайна ще е руска,а вие може да лъжите колкото искате.
  • 40 А на Запад и в САЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Руски Чукундур":

    демографска криза няма. И как да има?
    След като в САЩ са опашки с хиляди на ден по южната граница.
    А ЕС се снабдява със свежа кръв чрез корабите на Сорос, от Африка
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Пут

    1 0 Отговор
    Ин аут ин аут нирвана след 9 месеца мама и папа
  • 43 Бесен-_ Язовец

    2 0 Отговор
    Захлебвате ли петколониците соро.сня ?
  • 44 Иванов

    2 0 Отговор
    За съжаление този материал е с 6 - 8 месечна давност. Нали научихте срещу какво Русия е склонна да преговаря: Пълна и безусловна капитулация на Украйна. Всички останали идеи са на основата на пръсто - ъгловия способ.
  • 45 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    Преговори без военно поражение на русия няма да има.
Новини по държави: