Отидете към основна версия

2 063 30

Реджеп Ердоган похвали финансистите: Валутните ни резерви вече са в размер на рекордните 145,4 милиарда долара

  • турция-
  • инфлация-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Според проучване, проведено от Турската централна банка и в което са участвали представители на финансовите пазари, прогнозите за инфлацията в страната в края на годината ще бъде 65,39%

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Валутните резерви на централната банка на Турция са се увеличили до рекордните 145 милиарда долара в края на декември, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, чието изказване беше излъчено в държавната телевизия ТРТ Хабер, пише БТА.

Според публикуваната от централната банка седмична парична статистика, резервите са се увеличили с 47 милиарда долара от месец май до сега. Преди седмица те са възлизали на 142,5 милиарда долара. Според анализатори ръстът на валутните резерви на Турция е показателен за стабилизиране на нейната икономика.

Увеличението на общия резерв между края на май и седмицата, започваща на 22 декември, е с 46,995 милиарда долара, което съответства на 47,7 процента.

Според проучване, проведено от Турската централна банка и в което са участвали представители на финансовите пазари, прогнозите за инфлацията в страната в края на годината ще бъде 65,39%.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: