Отидете към основна версия

5 390 235

Война в съветски стил! Руските бойни части са твърде изтощени, голямо настъпление в Украйна е невъзможно

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • войници-
  • владимир путин

Министерството на отбраната на Великобритания изчислява, че руските въоръжени сили губят средно по 300 войници на ден

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В коментар пред германския вестник BILD военният експерт Нико Ланге изрази увереност, че към настоящия момент "Русия води война в най-лошия съветски стил“. По думите му "хората просто биват използвани като човешки материал, който се изхвърля“.

От редакцията припомнят: по данни на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW) Въздушнодесантните войски на Руската федерация са претърпели големи загуби на фронта. А британското разузнаване на свой ред подчертава, че те са свързани с недостатъчна подкрепа от авиацията и артилерията.

"На първия етап от войната Русия загуби много от своите силни и опитни военни от ВДВ. Сега Русия често използва десантна пехота като примитивни щурмови части“, обяснява Ланге пред BILD.

По думите му руското командване толкова е изтощило ВДВ, че "едва ли ще могат да провеждат големи настъпателни операции в Украйна“.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство изчислява, че руските въоръжени сили губят средно по 300 войници на ден. Според САЩ до декември миналата година загубите на руската армия възлизат на 315 000 души.

"Сега Русия води война в най-лошия съветски стил: хората просто се използват като човешки материал и се изхвърлят“, обобщава Ланге.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 87 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: