Отидете към основна версия

13 111 141

„Путин се простреля в крака“

  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • станислав желиховски

Масираните ракетни атаки на Руската федерация през изминалата седмица са станали катализатор за остра реакция

Снимка: БГНЕС/ EPA

След масираните руски атаки срещу мирните градове на Украйна мнението на много световни политици коренно се промени и международната реакция ще бъде последвана от реални действия. Руският президент Владимир Путин вярваше, че Украйна ще бъде изоставена, но международната общност демонстрира обратното. Това заяви експертът по международни въпроси Станислав Желиховски пред телевизия FREEДОМ.

Според него масираните ракетни атаки на Руската федерация през изминалата седмица са станали катализатор за остра реакция от страни-партньори на Киев, както и от международни организации.

Желиховски заяви, че сега има все повече призиви да се дадат на Украйна повече оръжия и да се наложат по-ефективни икономически санкции на Москва. И като цяло за необходимостта от продължаване на борбата с руската агресия до пълна победа над Кремъл. „Мисля, че това е много важен етап от руско-украинската война. Всъщност Владимир Путин се простреля в крака с действията си“, каза той.

Експертът отбеляза, че Путин не се отказва от намеренията си в кампанията си срещу Украйна и това личи и от последните му изказвания. „А това означава, че всички трябва да се подготвим за факта, че войната може да продължи доста дълго време. Но за да ускори победата и тя да бъде пълна и уверена, Украйна трябва да получи необходимата помощ“, каза той.

„Все пак Западът разбира колко сериозна е заплахата от Путин. Защото, ако не ни помогнете, тогава, естествено, Путин ще продължи напред. И неговите неоимпериалистически апетити са много по-големи от тези, които виждаме сега от събитията от руско-украинската война“, заяви Желиховски.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 152 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: