Отидете към основна версия

1 647 36

Артилерийска дипломация! Северна Корея продължава обстрела по спорната морска граница

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров

В изявлението настоятелно се призовава КНДР да преустанови извършването на действия, които застрашават мира на Корейския полуостров и покачват напрежението

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея е изстреляла днес над 60 артилейски снаряда от територия в близост до спорна морска граница с Южна Корея, обявиха южнокорейските въоръжени сили, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тези действия бяха предхождани от вчерашното изстрелване от страна на Пхенян на повече от 200 снаряда в същия район в Жълто море, близо до островите Йонпьон и Бенньон. Ройтерс отбелязва, че напрежението между Северна Корея и Южна Корея продължава да се покачва.

Прицелът на артилерията е бил около северозападната част на остров Йонпьон, като стрелбата е била произведена между 16:00 и 17:00 местно време днес (между 9:00 и 10:00 бълг. вр.), съобщи Обединеният комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Южна Корея.

В изявлението "настоятелно се призовава" Северна Корея да преустанови извършването на действия, които застрашават мира на Корейския полуостров и покачват напрежението.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: