Отидете към основна версия

3 047 29

МО на Русия: Над 50 украински бойци са загинали за ден край Купянск

  • русия-
  • украйна-
  • купянск

В района на Одеса тази нощ се чуха експлозии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руски бомбардировачи Су-34 удариха укрепен район на украинските въоръжени сили в посока Краснолиманск с авиационни бомби FAB-500, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия в понеделник, цитирани от РИА.

„Екипажите на многофункционалните свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 на Въздушно-космическите сили атакуваха укрепения район и живата сила на противника в Краснолиманско направление“, се казва в съобщението.

Пилотите са използвали авиационни бомби FAB-500 с универсален модул за планиране и коригиране (UMPC), който им позволява да нанасят точни удари от безопасно разстояние от линията на бойния контакт.

Военнослужещи от мотострелковото подразделение на Западната група войски са отблъснали контраатака на щурмова група на украинските въоръжени сили в посока Купянск, съобщиха пред репортери от руското министерство на отбраната.

Според руското Министерство на отбраната над 50 украински военнослужещи, две бойни машини на пехотата и три автомобила са били унищожени в посока Купянск за един ден.

Експлозии са избухнали в Одеска област, съобщи украинският телевизионен канал "Громадско".

„В района на Одеса се чуха експлозии“, се казва в съобщение в Telegram канала на Public.

Според онлайн картата на украинското министерство на цифровата трансформация сигнал за въздушно нападение звучи в Николаевска и Одеска области на Украйна, както и в частта на Херсонска област, контролирана от Киев.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: