Отидете към основна версия

2 235 72

Япония: Военната ни подкрепа за Украйна е важна и за нашата армия

  • япония-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • нато-
  • йошихиде йошида

По-рано Укринформ съобщи, че Токио е решил да предостави 37 милиона долара на Доверителния фонд на НАТО за доставка на Украйна на системи за откриване на дронове

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Началникът на Обединения щаб на Японските сили за самоотбрана, генерал Йошихиде Йошида, каза, че за тях е важно да продължат да подкрепят Украйна в международното сътрудничество колкото се може повече, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

Йошида изрази тази позиция в телефонен разговор с ректора на Университета за национална отбрана на Украйна Михайло Ковал.

"На 10 януари ръководителят на Университета за национална отбрана на Украйна генерал-полковник Ковал се обади на началника на Обединения щаб на Японските сили за самоотбрана генерал Йошида. Генерал Йошида изрази мнението си, че е важно Японските сили за самоотбрана да продължат да подкрепят Украйна в международното сътрудничество колкото се може повече", се казва в изявление на японското посолство в Украйна.

По-рано Укринформ съобщи, че Япония е решила да предостави 37 милиона долара на Доверителния фонд на НАТО за доставка на Украйна на системи за откриване на дронове.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: