Отидете към основна версия

4 754 111

Успешен лов! Украйна свали 2 руски военни самолета

  • русия-
  • украйна-
  • самолети-
  • ракети-
  • пво

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от началото на войната Руската федерация вече е загубила 329 самолета и 324 хеликоптера

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В неделя вечерта украинските военни са свалили руски самолет за ранно предупреждение и управление А-50 и самолет Ил-22 над Азовско море.

Това съобщи депутатът от Слугата на народа Юрий Мисягин в своя канал в Telegram, цитиран от УНИАН.

"Около 21:00 часа украински подразделения обстреляха два самолета на руските въоръжени сили, а именно самолет A-50 AWACS и бомбардировач Ил-22, които се намираха над Азовско море", пише той.

Според него сваленият Ил-22 се е опитвал да стигне до най-близкото летище и е изчезнал от радарите в района на Керч. Впоследствие говорителят на Украинската доброволческа армия "Юг" Сергей Братчук заяви, че негови източници са записали изчезването на А-50 от радарите в района на Азовско море и свалянето на Ил-22.

"Според предварителните данни информацията е потвърдена, така че чакаме коментари от ВВС", написа Братчук в Telegram.

Както съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на източници в Силите за отбрана, А-50 е бил свален в района на Кириловка, около 21:10 - 21:15 часа. Той спрял да отговаря на заявки на тактическата авиация, впоследствие руски пилот на Су-30 засне пожар и катастрофа на неидентифициран самолет.

Ил-22М1, заел дежурство в района на Стрелково, беше свален край бреговете на Азовско море около 21:00 часа.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от началото на войната Руската федерация вече е загубила 329 самолета и 324 хеликоптера.

Украинските военни системно нанасят загуби в техника и жива сила на окупационните войски.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 88 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: