Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Януари, 2024 08:15 7 380 203

Тежка загуба за руската армия! Как Украйна успя да порази руския АУАКС

  • ил-22-
  • русия-
  • украйна-
  • самолет

Ако украинците успеят да възстановят боеспособността на тези ракети за удари по въздушни цели, техният обсег - до 600 километра - ще им позволи да поразяват самолети над Азовско море от дълбоко задната част на морето

Загубата на самолета А-50 и предполагаемата повреда на Ил-22М ще бъдат едни от най-големите единични загуби на руски самолети във войната с Украйна. Русия не разполага с такива самолети и вече не ги произвежда. Освен това на борда на А-50 може да е имало опитни специалисти, които не е лесно да се обучат.

Това коментира руската служба на Би Би Си.

Още новини от Украйна

За унищожаването на А-50 вечерта на 14 януари първо писаха украински, а след това и руски блогъри, а на сутринта за това официално съобщи главнокомандващият ВСУ Валерий Залужний.

В същото време украинският командир написа в съобщението си, че е унищожен и Ил-22М, въпреки че по-късно в интернет се появи снимка на самолета след кацането му на летището в Анапа.

Фактът, че екипажът на Ил-22М е успял да го приземи въпреки тежките повреди, беше потвърден и от говорителя на ВС на Украйна Юрий Ихнат.

Не е известно как точно единият самолет е бил унищожен, а другият - повреден.

Според една от версиите, разпространени в руските социални медии, Ил-22М може да е бил улучен от огън от руските системи за противовъздушна отбрана, защитаващи Керченския мост.

Междувременно Валерий Залужний, както и официалният канал на ВСУ в Telegram, наричат това "специална операция в Азовския регион". Ако това наистина е вярно и двата самолета са били поразени от украинците, все още остава неизвестно как са били поразени.

Ако се съди по думите на Юрий Ихнат, основната цел на ВСУ е бил А-50, а Ил-22М е "попаднал под ударите". Може би това обяснява защо той не е бил свален.

Залужний публикува анимирана карта с траекториите на самолетите в района. Според картата самолетите са дежурили в северозападната част на морето край Приморск.

Според "Суспилне" Ил-22М се е намирал в района на Стрелково в Херсонска област, а А-50 - в района на Кириловка в Запорожие. И двата района се намират на около 130-140 км от Керченския мост и на около 160 км от фронтовата линия.

Руските ЗРК с голям обсег на действие като С-400 биха могли да поразят цел на такова разстояние от моста, но е трудно да се предположи, че операторите са объркали Ил-22М - и особено А-50 - с украински самолети.

В случай, че това наистина е операция на ВСУ, средствата, използвани за поразяване на самолетите, все още остават неизвестни.

Веднага след като в интернет се появи информация за поражението на два самолета и вероятната смърт на един от тях, основната версия, която украинските коментатори започнаха да обсъждат, беше ракетната система земя-въздух Patriot.

Общо ВСУ разполага с три батареи Patriot. Въпреки това, както се смяташе досега, Украйна използва тези комплекси с ракети от семейството PAC-3, тъй като те са по-способни да се справят с балистични ракети, включително "Кинжал".

Тази ракета обаче има обсег на действие само 40 километра и височина 20. PAC-2 е ракета с по-дълъг обсег, която може да прехваща въздушни цели на височина до 25 километра и на разстояние до 160.

Други наземни системи, произведени в чужбина или в Съветския съюз, не биха могли да достигнат самолета на такова разстояние - техният обсег е по-малък от разстоянието до фронтовата линия.

В същото време за ЗРК "Пейтриът" с ракета PAC-2 такъв обсег е почти пределен. Следователно при всички случаи ЗРК би трябвало да се разположат в близост до фронтовата линия, застрашавайки ценния комплекс.

Вярно е, че Украйна все още разполага със стари съветски ЗРК С-200, които бяха изведени от експлоатация преди повече от 10 години. ВСУ ги е адаптирала за стрелба по наземни цели.

Ако украинците успеят да възстановят боеспособността на тези ракети за удари по въздушни цели, техният обсег - до 600 километра - ще им позволи да поразяват самолети над Азовско море от дълбоко задната част на морето. В същото време А-50 не е много трудна мишена дори за такива остарели ракети, той е доста голям и не много маневрен.

Друга версия, която беше изказана от някои коментатори, е, че ВСУ е можела да използва изтребители с ракети с далечен обсег на действие. ВСУ обаче не разполага с такива ракети за изтребителите МиГ-29 и Су-27, а Украйна все още не е получила американски F-16.

Освен това би било почти невъзможно да се скрият полетите на изтребителите от самия А-50, а сигнатурата на F-16 би трябвало да е добре известна на руснаците - тези самолети дори летяха на руското авиошоу в Жуковски. Следователно, в случай че украинците решат да използват такива изтребители тайно, най-вероятно това ще бъде съобщено от тях или от руснаците след удара.

Руските телеграмни канали публикуваха снимка на самолета Ил-22М след кацане, на която се вижда, че в опашната част има много доста големи дупки.

Те приличат по-скоро на повреди от поразяващите елементи на голяма зенитна ракета с наземно базиране. Самолетна ракета най-вероятно не би могла да причини такива щети.

Според наръчника "Военен баланс 2022" преди началото на войната Русия разполага с три самолета А-50 и шест единици А-50У.

По данни на Military Balance 2022 в началото на войната в Украйна Русия е разполагала с 12 самолета Ил-22М и 10 Ил-22 (по-стара модификация).

Един от тях е свален през юни 2023 г. по време на бунта в ЧВК "Вагнер". Друг самолет е повреден по време на бойни действия в резултат на обстрел от украински ЗРК.

Руският вестник "Московский комсомолец" писа през октомври 2022 г., че Ил-22 е бил обстрелван от украинската ПВО и е бил повреден, но е успял да се върне в базата. За по-нататъшната му съдба не е известно нищо.

През 2018 г. сирийската противовъздушна отбрана по погрешка свали руски разузнавателен самолет Ил-20, който също е базиран на Ил-18.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    66 21 Отговор
    Катар спря изпращането на танкери за втечнен природен газ през пролива Баб ел Мандеб, след като водените от САЩ удари по съоръженията на хутите в Йемен увеличиха рисковете по жизненоважния воден път, съобщи Bloomberg.

    Най-малко пет кораба за втечнен природен газ, експлоатирани от Катар, които трябваше да преминат през южната част на Червено море, са спрени от миналия петък, показват данните от сайтове за проследяване на кораби. Три танкера са спрели край бреговете на Оман: единият в Червено море, другият в Средиземно море, близо до Суецкия канал.

    Коментиран от #8, #95, #181

  • 2 КОТарАК

    51 92 Отговор
    тва е в плана на СВО бе...ей ся рашаните вземат Авдеевка и тръгват към Лисабон

    Коментиран от #102

  • 3 Е Как?

    117 50 Отговор
    Само в мокрите сънища на усраинците....Така!
  • 4 ЕВРОНЮЗ

    121 18 Отговор
    От статията разбрах че не я ясно как самолета е бил унищожен....... 😂 😂 😂

    Коментиран от #9, #18, #57, #88

  • 5 Аз съм веган

    84 90 Отговор
    Копейките си късат ватенкикте от яд. Кеееееф

    Коментиран от #7, #148

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Атакамсче

    37 69 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм веган":

    фррррр....бууууумммм....ай чи кеф!!!!!
  • 8 Аз съм веган

    37 60 Отговор

    До коментар #1 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    И сега Путин стана висок или няма ботокса. Или има яйца

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 В. Борисов

    126 54 Отговор
    Преписването на украинската пропаганда не е много умно, обикновено това са чисти лъжи и дезинформация.
    Вие българи ли сте или някаква украинска медия?

    Коментиран от #16, #53, #61

  • 11 Хохо Бохо

    63 20 Отговор
    Саловермахта лъже
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Верно ли

    85 27 Отговор
    То не беше "ако", не беше ама дали. Страшна статия - укрите били улучили нещо, ама то се било приземило... па можели и друго яче да го улучат!
  • 14 Пластика

    15 26 Отговор

    До коментар #8 от "Аз съм веган":

    на колената надстройка на хрущяла,последна дума на руззките дофтори.
  • 15 Иванушка 🇷🇺

    43 36 Отговор
    Леле....ква "трагедия", нема що ))
    Сега ще се изпишат тонове страници за едното си нищо.
    Продължаваме да мачкаме урковците ✌

    Коментиран от #22, #26, #43, #190

  • 16 Що си пишеш плюсове

    12 12 Отговор

    До коментар #10 от "В. Борисов":

    почакай малко да те прочетем,де!
  • 17 Естествено пак глупости

    79 26 Отговор
    Доста глупости са написани в статията . Личи си че освен задължителната слугинска пропаганда има и огромно неразбиране на характеристиките на въоръженията и ситуацията . Руснаците сами да си ударили и двата самолета и сега предстои да се разбере кой и защо е " объркал " метките на екрана . Украинците не са в състояние да свалят вече и врабче точно в тези райони .

    Коментиран от #20, #91

  • 18 ЕВРОСТЪРШЕЛ

    72 9 Отговор

    До коментар #4 от "ЕВРОНЮЗ":

    От статията се разбира,че нищо не се разбира...!

    Коментиран от #36, #51

  • 19 Реклама на урко фашистите

    53 23 Отговор
    Урки ненормални сте в лъжите си
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Механик

    65 16 Отговор
    Статията е в типичния ала-бала стил.
    Едно заглавие отгоре и после се почва с "ако, вероятно, може да се приеме" и пр. Надълго и нашироко се описва кой какви ракети има и какви са им ТТ танните, но така и не става ясно, освен урките, някой друг казава ли , действително са свалени тия самолети? Щото за единия тъкмо се е похвалил един украински командир и веднага след това се е видяло как самолета каца.

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ред Нек

    28 27 Отговор
    Важното е че руските Военкори
    Казват

    А50 е ударен от приятелски огън .

    Хахахаха

    Пак някой е бил пиян .

    Коментиран от #111, #149

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    40 33 Отговор

    До коментар #15 от "Иванушка 🇷🇺":

    Две години блицкриг и мачкане, и още не можете да превземете Авдиевка... 😂

    Коментиран от #37, #42, #49

  • 27 Да самолета каца

    15 15 Отговор

    До коментар #21 от "Механик":

    В Азовско море .

    Голямо каже е направил .

    Коментиран от #46

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Това е фейк!!!!

    25 40 Отговор
    И двата рузки самолета,успешно са се приводнили и са паркирани на дъното на Азовско море,барабар с екипажите.От там наблюдават военните действия на укрите.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Спокойно бе

    42 23 Отговор
    Укро амбразурчиците нали знаете че за една нощ се изпариха складове с ракети Пейтриът и Сторм Шадоу 🤣

    Коментиран от #38, #107

  • 34 Гост

    33 44 Отговор
    Русия е една абсолютно посредствена сила.Украйна успява сама да унищожи военно Русия.Въпросът е защо Русия продължава да се бута при големите и да си отваря устата при положение,че Русия може да бъде прегазена военно дори и от Турция за броени часове.
  • 35 Руски Гъ.о.т.верен

    22 31 Отговор
    Ако преди 2 години някой беше казал че

    Крайцера Масква и А50 ще станат подводници .

    Щяха да го пита мислят за луд .

    Коментиран от #50, #67

  • 36 ЕВРОНЮЗ

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "ЕВРОСТЪРШЕЛ":

    😂 😂 😂 Ника ти е трепач, не го сменяй
  • 37 Иванушка 🇷🇺

    12 26 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Авдеевка няма да я превземаме.
    Ще я заобиколим и напред към Киев 😆
  • 38 Хахаха

    8 11 Отговор

    До коментар #33 от "Спокойно бе":

    Да бе , унищожиха и
    Бойните Комари .

    Цял Баталъон бяха .

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ааа обърнахте палачиката:)

    39 10 Отговор
    Сега вече не са два самолета, а само един. Ама бързахте въодушевено в предната статия с украинските "новини":)
    Както с "петте самолета над Херсон":):):)

    И сега не спирате с фантазиите на украинците , въпреки че се знае че ракети с такъв обсег нямат. Ама преливате от пусто в празно цяла статия.
  • 41 Даааас

    24 3 Отговор

    До коментар #38 от "Хахаха":

    Края е близо и те избива на фалшив истеричен смях .
  • 42 Крим до 2023

    17 5 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Блицкригите ги правят само тия, дето трябваше да закарат Зелката в Крим миналата година.
  • 43 Аспарух

    23 23 Отговор

    До коментар #15 от "Иванушка 🇷🇺":

    Дурачок да ви имам и "мачкането".Поне преди войната с Украйна "могучая и вторая" всяваше респект, но тя имаше само пАбеди с чеченските и грузински войни.Въпреки, че и там немножко абасралис.След Украйна "могучая" стана за посмешище.

    Коментиран от #60, #65

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Украинците са мозъка на СССР

    18 23 Отговор
    Техническите качества ва украинците са безспорни!

    Коментиран от #71

  • 46 Би ли превел това:

    12 1 Отговор

    До коментар #27 от "Да самолета каца":

    ,,Голямо каже е направил"...?!?!
  • 47 алилуя

    14 8 Отговор
    А сега слаботоковите на амбразурата,че то не било самолет ами на дядо мраз шейната.Честито на всички антиватници.
  • 48 Военен

    24 14 Отговор
    Ударен е само стария Ил-22 но въпреки това той е кацнал безопасно в Ростов на Дон - до тук с "великите" постижения на укрите.

    "В случай, че това наистина е операция на ВСУ, средствата, използвани за поразяване на самолетите, все още остават неизвестни."

    Ето това обяснява всичко, но в същото време трябва да има хляб за джендитата така че пропагандата си върви.

    Коментиран от #87

  • 49 Тоо па

    18 9 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    8 годино строене на най-модерните натовски съоръжения и фортификации и сега севижда че нее имало смисъл 🤣
  • 50 россиян..

    17 10 Отговор

    До коментар #35 от "Руски Гъ.о.т.верен":

    Ако някой краварски бандер беше казал че азовско море никога няма да стане вътрешно море на имперята, барбар с пристанищата..сигорно е бил със деменция..
  • 51 Жалостив

    18 14 Отговор

    До коментар #18 от "ЕВРОСТЪРШЕЛ":

    Важното е да повдигнат поне за кратко духа на оклюмалите соросоиди. И да ги нахранят с надежда.

    Коментиран от #59

  • 52 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    5 9 Отговор
    С мерак и акъл
  • 53 Ей Ламби

    13 10 Отговор

    До коментар #10 от "В. Борисов":

    Това е руска информация.Щом си толко отворен ,ако имаш нет гледай там има как се приземява ил 22 доста надупчен.Повепе няма да лети

    Коментиран от #72

  • 54 Зелен Демократ

    5 8 Отговор
    Трябва или да ти плащат, или да си мазохист, или да си по природа ограничен да се вълнуваш от новините и подробностите в този измислен филм наречен "война"!
    Военните действия са формални и по сценарий с участието на двете страни., всичко е заради процесите на преобразуване особено в т.нар Западен Свят. Разбира се в Русия също си текат и местни процеси, но играта е глобална с тихото, но важно участие и на Китай. Изобщо сценария е дълбоко човеко ненавистен! Но тълпата гледа самодоволно и си трае, което ме кара да извикам:
    Респект и Поклон пред масата!
  • 55 Хахахха

    10 12 Отговор
    Путлер го боли дедовия за Ауакса от неговия палат за. $2 млрд крадени пари
  • 56 стоян георгиев

    18 11 Отговор
    Единственото което хохохолите са свали е гащите си,да ги използват за бяло знаме.Същевременно да мажат добре със сало и да оттренирват връзване на обувки без приклякане.
  • 57 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    1 11 Отговор

    До коментар #4 от "ЕВРОНЮЗ":

    Няма и да разбереш нали е свален

    Коментиран от #174

  • 58 Яне Сандански

    23 11 Отговор
    Освен в Украйна и във Факти ,никъде в сериозен сайт няма такава новина .Днес сигурно сте свалили и СУ-57

    Коментиран от #64

  • 59 Ей жалостивия

    6 15 Отговор

    До коментар #51 от "Жалостив":

    Елементарен си,мойто дете.И нали знаеш който не му изнася русията ти е голяма има място за всеки фен на ка Путин.Ппппппппали.
  • 60 пагане..

    7 5 Отговор

    До коментар #43 от "Аспарух":

    Алиансо,шенгенлия и бандерско..ще си намерат майсторо с маргаритката..

    Коментиран от #83

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Кюмюра от Драгалевци

    6 6 Отговор
    Абе кой ли им вярва на окрите,като ти кажат добър вечер и погледнеш нагоре и яркото слънце те заслепи ,па хванат та ти гепнат портфейла в този момент.

    Коментиран от #68

  • 63 Фейкове и Маниполации за повдигане на

    13 7 Отговор
    Критично падналия боен дух на Украинската армия!! Фейковете около тея самолети, "потвърдено" от Укро чиновници!!

    Коментиран от #66

  • 64 Яне ти си маке

    7 10 Отговор

    До коментар #58 от "Яне Сандански":

    Не блестиш с много ,акъл.Има украински новини.А руските лъжци се чудят кво да излъжат и траят.То и крайцера Мацква още плава според тях.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ей Маниполацията

    1 6 Отговор

    До коментар #63 от "Фейкове и Маниполации за повдигане на":

    Тая дума е с у и не умувай не ти се отдава.Гледал ли си сводка от фронта .Или четеш новини от дайтовете
  • 67 Тити

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "Руски Гъ.о.т.верен":

    Че си гийоот верен разбирам,но кво общо имаш с Русия,не схванах.
  • 68 Тебе кой те кара

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "Кюмюра от Драгалевци":

    Явно интернет нямаш и не можеш да го ползваш освен за тик ток.Ей лапе замълчи
  • 69 ОТ ПИСАНИЕТО ТУК

    15 4 Отговор
    СА РАЗБИРАШ ЧЕ ПЕЙТРЪТ Е ПЪЪЪЪЛЕН БАКЛУК С ОБХВАТ НА ПРАШКА А ДОРИ И НАЙ СТАРИТЕ С2ОО СА С ДВАЙСОКРАТНО ПО ДАЛЕЧ НО ДЕЙСТВИЕ.
  • 70 Смех в блатото

    7 11 Отговор
    И сваления и надупчения самальот са думнати с Пейтриътите които Кокошинков "унищожи" многократно. :))

    Другаре, според вас дали безкрайните драсканици за това "унищожение" са спасили руските консерви, как мислите? :)

    Коментиран от #76

  • 71 хоклите..

    7 3 Отговор

    До коментар #45 от "Украинците са мозъка на СССР":

    Са бандерски използвачи..дадо на сино на баи дан деменцията-цела газопреносна система на укрофашагия,та да точи советцкая газ..и да праии гуша.
  • 72 Кой ти каза

    12 5 Отговор

    До коментар #53 от "Ей Ламби":

    че няма да лети? Да позная ли?
    Летял е, приземил се е успешно, само с надупчена опашка.

    А украинската информация бе, че е свален в морето . Виж предната набързо преписана статия.
    И че украинците го били свалили:) А с какво ли?
  • 73 ВАТНИЦИТЕ - ПИЛОТИ НА А50

    8 8 Отговор
    ПАК СА ПУШИЛИ НА ЗАБРАНЕНИ МЕСТА.
  • 74 Ами как?

    2 2 Отговор
    С Изкуствен Интелект.
  • 75 Въпреки, че съм умерен русофил

    9 3 Отговор
    Не ми е важна толкова Русия, нито съм руснак, че да търпя репресии в бъдеще само заради някаква свобода на плямпане, защото само това правим - плямпаме. Стига ми да не започваме война с Русия и съм доволен. Няма да е популярен коментар, но си е така. Виж ако заговорят за война ще трябва да излизаме с пушките срещу "нашите", никой не му се мре и то напразно.

    Коментиран от #82

  • 76 Военен Експерт

    12 3 Отговор

    До коментар #70 от "Смех в блатото":

    Не пишете глупости. Знаете ли как се местят системите на Патриот? Това са 3 огромни стационарни модула. И няма да ги забележат? А дори и да са успяли да ги преместят на самата фронтова линия, пак нямат такъв обсег.

    Коментиран от #80, #81

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Некой си

    6 6 Отговор
    Те руснаците си свалиха сами сумати самолети и хеликоптери,понеже в ПВО са назначени курсанти без никакъв опит.За това Запада не бърза с оборудване за Украйна.Гледат сеира на ушанките 😁
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 А може може

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Военен Експерт":

    Ръката на смъркача ги бута кат фърчат у небето.
  • 81 Смех в блатото

    4 10 Отговор

    До коментар #76 от "Военен Експерт":

    На теб ти е простено да не разбираш, защото си се самопровъзгласил за "военен експерт", но на руските провали не им е, защото загубиха самальот за 350 милиона доларес :))

    Коментиран от #89, #151

  • 82 Смех в блатото

    5 8 Отговор

    До коментар #75 от "Въпреки, че съм умерен русофил":

    Кво па ти е "русофилското"?

    Да повтарят опорките на фашистите от Москва? :)

    Нещо друго което да те свързва съв северноазиатските изостаняци?

    Коментиран от #84

  • 83 Даа бе

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "пагане..":

    Внимавай само майсторо да не те намери,няма да е с маргаритки!
  • 84 Лично мен - нищо

    4 3 Отговор

    До коментар #82 от "Смех в блатото":

    Имам приятели полу-руснаци, но като цяло нищо. Както казах стига ми да не воюваме с тях и ще съм доволен.

    Коментиран от #85, #96

  • 85 Смех в блатото

    4 4 Отговор

    До коментар #84 от "Лично мен - нищо":

    Че как това е различно от това да воюваме с когото и да било друг? Войната е кофти нещо, независимо с кого е.

    Коментиран от #127

  • 86 Акула

    8 5 Отговор
    Русия е Непобедима
  • 87 Хм Хм

    7 12 Отговор

    До коментар #48 от "Военен":

    "Ударен е само стария Ил-22 но въпреки това той е кацнал безопасно"
    Ил-22 е кацнал, но въпросът е дали някога ще излети отново. Според мен - не.
    А 50 е подводница, руснаците признаха загубата. Струва около 400 000 000 долара, не рубли.

    Коментиран от #94, #194

  • 88 Не е унищожен

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЕВРОНЮЗ":

    Самолета е бил убит! Чети внимателно: ”.. поражението на два самолета и вероятната смърт на един от тях,”.

    Коментиран от #92

  • 89 Военен Експерт

    4 2 Отговор

    До коментар #81 от "Смех в блатото":

    Ако загубили, не са два, както твърдяха украинските вождове! И веднага преписаха не само тук в предната статия но и по всички западни медии. А дупките в опашката на Ил22 не са голям проблем.

    Ако наистина са загубили А50, е вярно голяма загуба, но не е свален от украинците, както твърдяха украинските вождове.

    Коментиран от #90, #98, #113

  • 90 Смех в блатото

    1 8 Отговор

    До коментар #89 от "Военен Експерт":

    "А дупките в опашката на Ил22 не са голям проблем."

    "военен експерт"

    Мдааа.

    Коментиран от #100

  • 91 Матросите от Масква

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "Естествено пак глупости":

    Това е още по срамно попадение. От тъч автогол го могат само впианчените ватници.
  • 92 Транслейт Гугалов

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Не е унищожен":

    Само се пошегувах с тях:)
  • 93 Ксаниба

    4 0 Отговор
    Ех мечти мечти, и инсинуации бандеровски.. а каво е станало с ц,ърньо остин, да не би да ги е пилотирал!?!
  • 94 реру

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "Хм Хм":

    Мама Галя ли ти призна загубата?
  • 95 Така ли бе

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    пишман рзабирачо?Защо не пишеш по темата,а изместваш фокуса в друга посока? Според последни данни И ДВАТА САМОЛЕТИ СА УДАРЕНИ ОТ ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН.УКРАИНЦИТЕ ЗНАЯТ КАК ДА ГО ПРЕДИЗВИКАТ!!
  • 96 По подобен начин

    4 4 Отговор

    До коментар #84 от "Лично мен - нищо":

    Обявяваме война на САЩ, твърдо държа да не воюваме със САЩ също, че дори повече - няма да ни цепят басма. Колкото и да не харесваш азиатските си братовчеди демек Русия, това не променя фактите. Аз също не харесвам братска Македония, но това не ги прави по-малко братски народ, да не кажа същия като нашия.
  • 97 ПАДНАЛ РУСКИ А50 ОЗНАЧАВА

    5 9 Отговор
    ОЩЕ ЕДНО СВОБОДНО НАПРАВЛЕНИЕ ЗА АВИАЦИЯТА И РАКЕТИТЕ НА НАТО И ПО БЪРЗ ДОСТЪП ДО БУНКЕРА НА ДЖУДЖЕТАТА. СЛЕД УДАРЪТ НА НАТО ПО ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ ОТ УКРАЙНА, НЯМА ДА ИМА ДВЕ НЕЩА - БОЕСПОСОБНИ РУСКИ АЛКОХОЛИЦИ-МАРОДЕРИ И СЕПАРАТИСТКИ РЕСПУБЛИКИ. А ПРЕКОСЯВАНЕТО НА РУСИЯ ЩЕ Е НАПЪЛНО БЕЗПРОБЛЕМНО....
  • 98 Безаналогови

    5 4 Отговор

    До коментар #89 от "Военен Експерт":

    Какво ти пука от кого е свален Може да е от приятелски огън Така повече ще ги е яд

    Коментиран от #104

  • 99 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛУДУЙ

    4 2 Отговор
    Абе свалил ги е призракът от Киев.
  • 100 Военен Експерт

    4 2 Отговор

    До коментар #90 от "Смех в блатото":

    Не съм казвал, че ще лети пак с дупките.:)
    Това е команден самолет с изключително сложна апаратура но в самата опашка няма нищо особено и сложно за отремонтирване.

    Коментиран от #106

  • 101 Жоро

    2 5 Отговор
    По принцип съм за Русия,но пво им е зле.С 400,С 500и много други ала бала.Операторите спят ли пияни ли са какво става.Може ли такова нещо.
  • 102 Нее бе

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Нали не се командва от военни ,има разнобой в магучая,. Едни искат към Берлин ,други към Лисабон,не могат да се разберат.
  • 103 Радката

    3 0 Отговор
    Много отдавна трябваше да им спрете цигарите. Тия хора пушат ли пушат като невидели. А представяте ли си ако и пиеха? Е тогава голяма заря щеше да има.

    Коментиран от #105

  • 104 Военен Експерт

    3 2 Отговор

    До коментар #98 от "Безаналогови":

    Не ми пука за нищо. Дори за Русия.

    Но се дразня, когато някои лъжат нагло, а други им преписват лъжите с трепет и възхищение! И после замазват!

    Коментиран от #108

  • 105 Цепнатите ти дънки

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "Радката":

    Да пушат добре, но защо са си гасили цигарите в опашката на самолета?
  • 106 Смех в блатото

    3 4 Отговор

    До коментар #100 от "Военен Експерт":

    Думите които пишеш нямат никакъв смисъл.

    "Не е голям проблем" за самолет се отнася до основната му функция - да лети.

    Сега пишеш, че няма да лети "с дупките".

    Просто спри да пишеш небивалици, смешно е.
  • 107 Добре запознат

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Спокойно бе":

    Изпарили са на баба ти хвърчилото. Сторм Шадоу и далеко бойните украински ракети ги пазят за изборните секции през март.
  • 108 Смех в блатото

    3 2 Отговор

    До коментар #104 от "Военен Експерт":

    "Но се дразня, когато някои лъжат нагло"

    Представям си какво мислиш за руснаците, ако това е причината.
  • 109 Хан Ювиги

    4 4 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах
  • 110 Търновец

    3 3 Отговор
    Има различни начини за поразяване на двата руски самолета - не се указва на каква височина са летели но първия начин е диверсионна група да пусне стартираща от рамо ракета - има такива с таван 3 км а бавен и слабо маневрен самолет може да бъде поразен с дрон насочван от радар, авиониката е стара слабост на руските самолети - вероятно нямат сензори които да информират че са прихванати от чужди радари, старите руски ракети С 200 могат да поразят на повече от 300 км - с такава ракета Украинското ПВО порази Т 154 руски пътнически самолет идващ от Тел Авив с около 80 човека пътници, аз не изключвам и специален самолет за заглушаване на радари да е помогнал на украински МИГ 29 да доближат до А 50, преди време такъв самолет беше близо когато големия кораб Москва беше потопен

    Коментиран от #128, #193

  • 111 Мишел

    7 8 Отговор

    До коментар #23 от "Ред Нек":

    Фантазираш за двете години. Атаката срещу Авдеевка започна около 10.10.2023 г.

    Колкото до загубата на А50, не се радвай много. Сега Русия ще докара два, ако трябва три, на единствения свой фронт в Украйна . Ще ги охранява вече с изтребители, а те ще унищожат всичко в Украйна.

    Коментиран от #112, #116, #120, #133, #137

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Защо нищо не кажеш

    2 2 Отговор

    До коментар #89 от "Военен Експерт":

    за приятелския огън, на който са били подложени и двата самолета?? След като си военен експерт,обясни на аудиторията как се е случило?
  • 114 Аха

    2 1 Отговор
    Вие надминахте и най жълтите медии .....
  • 115 Шекспир

    3 1 Отговор
    Отново и отново глупости и пак глупости...
  • 116 Майкъл

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Мишел":

    Измисляш си.
  • 117 Пенчо

    0 0 Отговор
    Ей, съсипахте я тази армия!

    Коментиран от #123

  • 118 изглежда, че

    5 1 Отговор
    на някой много му се иска да бъде изравнен със земята.
    Подобни провокации могат само да предизвикат по-масирани удари от руска страна. Очевидно, лелеената цел е да се предизвикат руснаците, та после да се ореве целия свят за "военните им престъпления". Ясно е, че украинците лежат на кълката на двойния стандарт и са уверени, че цивилизованите ще ги подкрепят, нищо, че изрвняването със земята на Газа се третира като рутинно и правилно действие.
    Интересно ще бъде да се види в каква степен ще се вържат руснаците.
    Аз лично, бих подкрепил по-радикални действия, щото ми идва в повече това непрекъснато виене по медиите за лощите руснаци и добрите израелци. Тъкмо и агонията в Украйна ще достигне по-бързо до логичният си завършек
  • 119 Реалист

    5 2 Отговор
    Соросоидна мъка, А50 е самолет с радиолокационна защита и няма как да го видиш на радара.

    Коментиран от #125, #126

  • 120 Даа бе

    4 2 Отговор

    До коментар #111 от "Мишел":

    Не ни разсмивай.1500 км. фронт какво се е случило там в последно време?НИЩО!!От безсилие и злоба вече пушиш!
  • 121 Бесен-_ Язовец

    4 2 Отговор
    Агонизираща сороска пропаганда без никакви доказателства хахаха хахаха жалки от.репки прокопиевски.

    Коментиран от #130

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Мунчо

    4 0 Отговор

    До коментар #117 от "Пенчо":

    Как няма да я съсипят,никъде в света армия не се командва от милиционер.Да е жив и здрав Вовата, същото да направи и с РФ.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Абе то и стелт

    0 4 Отговор

    До коментар #119 от "Реалист":

    Не се виждаше на радара, но сърбите го свалиха. Чудно ми е какво ви прави удоволствие да спорите за тази война, в която губи и Русия и Украйна, да Русия излезе на картата, света се преподреди малко, но в крайна сметка това е гражданска война.

    Коментиран от #129

  • 126 Експерт,но не от село

    2 0 Отговор

    До коментар #119 от "Реалист":

    И радиолокационна защита се пробива,има няколко начина.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Ракета

    5 2 Отговор

    До коментар #110 от "Търновец":

    Интересно дали си вярваш на небивалиците. Само като прочета, че самолетът е "прихванал" нещо, може би грип, ми става ясно колко разбираш. Нали не мислиш, че самолетът е летял само на 3 км в очакване да го порази някоя диверсионна група, или пък нито той, нито ескортът му не е засякъл ракета. Такива писаници идват винаги след като излезе статия за някое руско оръжие. Веднага го свалят. Първо бяха унищожени два самолета (странно защо летят по двойки), после стана един и един ил, ама илът се приземил, а другият не е ясно как и въобще дали е бил унищожен. Ако утре някой напише, че укрите са свалили летяща чиния на марсианци русофили, сигурен съм, че всички ще се надпреварвате да хвалите невероятните ВСУ.
  • 129 Историк

    3 4 Отговор

    До коментар #125 от "Абе то и стелт":

    Това не е "гаржданска война", а е война между руския фашизъм и украинския мирен народ.

    Коментиран от #135

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Тома

    2 0 Отговор
    Самолета кацнал а украта го писал свален защото трябва да се взимат едни милиарди от фаш и ес
  • 132 Жмръц

    1 0 Отговор
    "...това коментира руската служба на БиБиСи"Това ми беше досататъчно да спра да чета,още след първия абзац.Знаем бе бе се кого обслужва.Айде нема нужда.
  • 133 Р.К.И.

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "Мишел":

    " Според наръчника "Военен баланс 2022" преди началото на войната Русия разполага с три самолета А-50 " Няма как да изпратят 3, защото вече са 2. За цялата територия на РФ! Това НАТО на закуска ще го схрускат, цели два самолета за засичане имат!
  • 134 Хи Хи Хи

    3 0 Отговор
    Хахахахахаа аналоговнетите за кой ли път абасрались..
  • 135 За украйнския мирен народ няма да споря.

    2 0 Отговор

    До коментар #129 от "Историк":

    Ама за украйнската мирна държава - можеш да си отговориш сам. Руснаците рано или късно ще си "заминат" просто са много малко и въпреки, че от стотици години вече побеждават напиращите мераци за тотална световна доминация на водещата западна държава (Франция, Германия и сега САЩ) са много малко като население и нямат особен шанс за в бъдеще. Какво ще измислят западняците не е ясно, но резултата ще е тотална диктатура било то фашистка, техно-феодална или сетете се за някакъв модерен термин, когато Русия падне това ще се случи. "Хубавата" демокрация е резултат от съпреничеството между тях и СССР, за да покажат колко е по-добре да се живее там и това си беше така донякъде.

    Коментиран от #138, #140

  • 136 Дедо ви

    2 2 Отговор
    Поредната тъпня, какво пишат в западните сайтове: Командира на Hero COMINT Il-22, получи ракета MIM-104 Patriot A/A и успя да я приземи“ - „A-50 AEWC не беше ударен“ Вижте картат според английското разузнаване където е паднал А50у и какво се пише в материала. Никакъв руски А50у не е поразяван. И още самолета бил летял над Запорожка област защото всичките радари на полуостров Крим били поразени!?!?!?!?

    Коментиран от #142

  • 137 Някой си...

    4 4 Отговор

    До коментар #111 от "Мишел":

    Даваш ли си сметка колко си зле ..край Авдеевка , която е на 10км от центъра на Доне цк се водят активни бойни действия още от 2014 година.. от къде ви мятат тука с въглищарската лопата все такива едни пишман анализатори бе..Иначе нали я бяха превзели още по Коледа ма.. илии тука стана на три дня..даже се снимаха из пустошта и се радваха че я били асвабадили, най-вече от жителите.

    Коментиран от #141, #146, #185

  • 138 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #135 от "За украйнския мирен народ няма да споря.":

    Прогнозите през 1908ма година са били Русия да е третата по големина държава на планетата с близо 390 милиона души население.

    Благодарение на попадането им под управлението на фашистко-мафиотската организация на НКВД/КГБ/ФСБ е настъпило успешното им унищожаване като народ.

    За останалото, толкова няма общо с ралността, че чак е смешно как може възрастни хора да пишат такива неща: Запада произвежда ГИГАНТСКИ напредък на човешката цивилизация. ВСИЧКИ западни страни са се посветили на развитие и просперитет и са пример за такива.

    Коментиран от #144

  • 139 Ха ха ха ха

    1 1 Отговор
    А са тагаренюк на съд, за разпространяване на фалшива, ционистка пропаганда
  • 140 Аз съм от ссср

    3 0 Отговор

    До коментар #135 от "За украйнския мирен народ няма да споря.":

    Русия винаги побеждава,генетично и е заложено,както на България винаги да е от губещата страна.А що се отнася до населението й че е малко то е 150 000 000 души а и войната не е както едно време със много хора,вече има дронове ще се появят и други неща,изкуствен интелект и пак ще победят.Няма вечна империя,всичко си има начало и край такава е природата и човека не може да я промени.

    Коментиран от #147

  • 141 Аз съм от ссср

    2 2 Отговор

    До коментар #137 от "Някой си...":

    Много телевизия гледаш,има и други места за информация а и книги чети.

    Коментиран от #143

  • 142 Хи Хи Хи

    1 3 Отговор

    До коментар #136 от "Дедо ви":

    Те за това в Масква вият като линейки..абе от къде се намирате все едни такива борсуци, дето лъжете бетер дърти ромки с напукани пЕти..и да риеш с копита и къчове да фърляш, сЕ тая.. от три Руски Ауакса останаха два..500млн$ барабар с едно гюме спецове сега си почиват в Азовско море..па ти са метай още по гол корем на цимента..
  • 143 Да ти кажа..

    3 2 Отговор

    До коментар #141 от "Аз съм от ссср":

    ..там си стой..в СССР то ....там си ти е добре..
  • 144 Запада

    1 2 Отговор

    До коментар #138 от "Историк":

    е толкова алчен за евтина работна ръка, че собственоръчно произведе тотални колоси в технологиите като Китай, това че е двигател на технологичния прогрес никой не му го отрича. Като си историк се замисли кой са били по свободни крепостните селяни или ние под турско робство, защо си мислиш че технологичния прогрес върви ръка за ръка с достойното съществуване на малкия обикновенен човек, какво е представлява обикновения човек спрямо една корпорация в западния свят, в това число и Русия разбира се, там също не е цветя и рози и това никой не го отрича.

    Коментиран от #150, #153

  • 145 ахаа

    1 1 Отговор
    значи усраина не си е отремонтирала ПВО и специалните ракети със среден обсег /а дали ги имат или е сън в лятна нощ/ ама били свалили самолети на русия факти съвет четете какво сти написали напред и после мечтите ,които си имате ги споделете с нас наивните
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Хи Хи Хи

    2 3 Отговор

    До коментар #140 от "Аз съм от ссср":

    В ерата на късния путинизъм, човешкото щастие в Русия се измерва с кора турски яйца и кило кокоши крака.. ти явно си успял сутринта рано да се докопаш до щастието, разнасяно с белата Газела и пътьом си напълнил кофа със сняг, че да имаш днес да си вариш чай..
  • 148 мани мани

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм веган":

    не им останаха ватенки сега дерат зелената непраната от 2 години фланелка на белите ноздри
  • 149 САЩисан вие на поляна

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ред Нек":

    Лъжеш повече от хах0л, нищо подобно не казват, има снимка на ил22 с надупчена опашка, пилотите ще бъдат наградени...а реднек означава сащисан селянин, сам се определяш за такъв.
  • 150 Да ти кажа..

    1 2 Отговор

    До коментар #144 от "Запада":

    Кои били по-свободни.. бате, опитваш се да мислиш май, ма с тоя варел на мястото на главата гаче ли не ти се получава.,Да бе прочел барем какво е писал Достоевски, когато е минавал с асвабадителната армия през българските села на път за Проливите

    Коментиран от #154

  • 151 ква драма

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Смех в блатото":

    това им беше последният от този клас виж в военна укипедия първо броят им ше го местят в другият крачол
  • 152 Битият - бит

    0 1 Отговор
    За другите също не е смешно. Сваленият повече няма да лети. При екипажа резултатът също е категоричен - 10:0.
  • 153 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #144 от "Запада":

    "това че е двигател на технологичния прогрес никой не му го отрича"

    Я погледни пак този откъс: но резултата ще е тотална диктатура било то фашистка, техно-феодална или сетете се за някакъв модерен термин

    Нещо не ми се връзва това с признанието ти за Запада.

    Коментиран от #158

  • 154 Не можем всички да сме умни като теб

    0 2 Отговор

    До коментар #150 от "Да ти кажа..":

    Просвети ни, осведоми ни, кажи ни как стоят нещата и ние ще те последваме или с други думи бате бъди такъв какъвто си - шушляк, върви смело да си плащаш сметките с каквото ти останало от заплатата пък после ще му мислиш и се радвай на тези, заради който си на това положение - те също ти се радват.

    Коментиран от #156, #166

  • 155 мани мани

    1 1 Отговор
    направо са ги пребили факти знаете ли поне кво е АУАКС само питам? а ако укро ПВО за ракети със среден обсег е бачкало/тия са свалени с прашки/ са щели да бъдат два АУАКСА! И 22 САМОЛЕТА
  • 156 Да ти кажа..

    3 2 Отговор

    До коментар #154 от "Не можем всички да сме умни като теб":

    Като не сте умни , седите мирно и слушате ко ви пее ВЕФа...и не се праите на умни..щото не сте. Когато българинът роб е стигал чак до Тунис и Мароко да си продава гайтаните и шаяка( които са били много качествени и търсени) руският крепостник са го водели като инвентар заедно с добитъка и са го продавали и заменяли като добиче..дори е имало държавно утвърден ценоразпис- млад мужик, работоспособен-5 рубли, жена-3, деца до 10 години-1 рубъл, до 18-2 рубъла. Това са историческите факти .. ..айде сега нА режи малко газети да има за външната тоалетна и да не забраиш да натрониш кукуруз за кокошките..

    Коментиран от #157, #159, #165, #195

  • 157 Смех в блатото

    1 1 Отговор

    До коментар #156 от "Да ти кажа..":

    Много лошо го настъпи, ама истината боли :)))

    Коментиран от #160, #196

  • 158 Това не е признание, а е факт.

    0 0 Отговор

    До коментар #153 от "Историк":

    Технологичния прогрес има общо с просперитета на обикновения човек в качеството му на консуматор, всеки обича да е на топло, да кара прилична кола и т.н. благинки да не ги изброявам всички. От друга страна двигателите на технологични прогрес да ги наречем чорбаджиите по български съвсем не се интерсуват от просперитета на работниците си, а от това как да им плащат по-малко за да печелят повече. Няма да пиша романи, но технологичния прогрес не е задължително приятел на малкия човек, може да бъде следен, може да бъде контролиран, може да му изчезнат сметките, че е казал нещо накриво и всичко това да се случи без някой от чорбаджиите да си помръдне пръста и това вече се случва в Китай има си автоматизирани системи за всичко.

    Коментиран от #163

  • 159 САЩисан вие на поляна

    1 2 Отговор

    До коментар #156 от "Да ти кажа..":

    Исторически факти са, че козяшките вувузели имат по 7 дупки понеже са триполови, тази м/у ушите им е най-голяма.

    Коментиран от #161

  • 160 Да ти кажа..

    2 0 Отговор

    До коментар #157 от "Смех в блатото":

    Тия са лесни.. щото галошите им са с по -високо IQ.. Селяния, селяния и простотия..до шия..
  • 161 Да ти кажа..

    1 0 Отговор

    До коментар #159 от "САЩисан вие на поляна":

    И да риеш с копита и да се опитваш с къчове да избушиш тарабите..това е истината.. па ти мое си пърдиш колкото искаш.. това с нищо не променя ФАКТИТЕ.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Да ти кажа..

    1 0 Отговор

    До коментар #158 от "Това не е признание, а е факт.":

    Не знам що се напиняш толкова и се мъчиш да се праиш на умен .. Един много по-умен от тебе и мен , взети заедно , го е казал кратко и ясно- Човешкият прогрес се дължи на две неща- СТРАХ И АЛЧНОСТ. Точка на спора.

    Коментиран от #169, #184

  • 164 ТАТО

    2 0 Отговор
    вчера бяха свалени, днес единия само паднал, утре само единия ще е удраскан......от е такива малумни статии...зорлан на врете отсреща с това малоумие......
  • 165 Толкова съм глупав

    2 1 Отговор

    До коментар #156 от "Да ти кажа..":

    Че не разбирам какво ми казва. Какви газети, какви копейки, да ме беше нарекал и путинофил и щеше да ме затапиш много. Аз копейки и руски вестници на живо не съм виждал (ако това е газета) руски не говоря, говоря английски и български (за българския не съм сигурен, защото не разбирам какво ми казваш).

    Коментиран от #167, #168

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Хи Хи Хи

    1 1 Отговор

    До коментар #165 от "Толкова съм глупав":

    И сега кво.. в оправдателен режим ли ми влизаш.. недей,няма нужда.. па дали си в Англия или на Науру, сЕ тая. Ганьо си е Ганьо . След малко ще почнеш да ми обясняваш как си завършил Оксфорд и Харвард ли.. айде нема нужда, такива като тебе си ги имаме бол..

    Коментиран от #170

  • 168 Хи Хи Хи

    1 0 Отговор

    До коментар #165 от "Толкова съм глупав":

    Кире..Кирчо..ти ли си бе.. ти си май.. познах та. И той не разбира нищо като му говориш български.. баш като тебе.
  • 169 Не ми представлява трудност

    0 0 Отговор

    До коментар #163 от "Да ти кажа..":

    Въпреки че казваш нещо вярно (за което се пених) нещо не ми харесва тона ти, но мога да си го преместя и все пак ми е кеф да дразня такива авторитети, а сигурно и големи мъже (в което не се съмннявам) и умни и агресивни, тежки мъжкари. Да не си забравиш обяда в офиса като излизаш, пък това че някой се пенил не е твой проблем.

    Коментиран от #171

  • 170 Само дето ти си Ганъо, приятелю

    3 1 Отговор

    До коментар #167 от "Хи Хи Хи":

    Не съм завършил харвард, а унсс и фми пловдив (не го казвам с гордост). Просто не знам руски и не гледам руски филми (защото са ми тъпи) не мога да чета руски газети, макар че ако се напиня мога да разбера за какво става дума. Също като теб Ганъо, гледам американски филми, карам немски коли и като цяло съм същия шушляк като теб, просто за разлика от теб го разбирам.

    Коментиран от #172

  • 171 Да ти кажа..

    0 0 Отговор

    До коментар #169 от "Не ми представлява трудност":

    Ми мЕсти го бе, кой ти пречи (ако има ко да местиш) и не ни занимавай с простотията си.. А дали ти харесва тонът ми или не..ич ма не бОли ръкаво на потнико..
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Приятел

    1 0 Отговор

    До коментар #172 от "Хи Хи Хи":

    Да си жив и здрав, омръзна ми да се занимавам с глупости. Обнови лафчетата, че като дойдат путинистите да ти е зареден и свеж автомата.

    Коментиран от #175

  • 174 Ами добре

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    ама руснаците казаха,че нямат данни за свалени техни самолети. А укро наркоманите след няколко пътечки свалят всичко дори и долните си гащи. Ако имаш с какво да мислиш и можеш да породиш такава дейност в празното си между ушие,самолет като А 50 който е създаден да наблюдава от далечно разстояние над 400 км всичко което се отделя от земята или лети във въздуха,да го порази нещо което и украинците не могат да обяснят с какво са уж "свалени" самолетите.Другото което е А50 и Ил 22 никога не летят ей тъй на разходка. Ползват се в комбинация с изтребители и бомбардировачи за да ги насочват и уведомяват за действията им.Доста плиткоумо скалъпена украинска фейкова история,която и самите укри не могат да обяснят.

    Коментиран от #176, #187

  • 175 Хи Хи Хи

    0 1 Отговор

    До коментар #173 от "Приятел":

    Хихихихих.. не ме плашиш, ма ич даже. путинистите ше дойдете , ма га пръдне Гугутка Стоименова...сал с мерака ще си останете..

    Коментиран от #178

  • 176 Някой си...

    1 2 Отговор

    До коментар #174 от "Ами добре":

    Тъй тъй...за това в Телеграмканалите вият като вуци и пишат за черния ден за руските ВКС...Щом и Гурульов изви на умрело, на него ли да вярвам или на някакъв шушляк, дето се праи на разбирач???

    Коментиран от #197

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Уфф

    1 1 Отговор

    До коментар #175 от "Хи Хи Хи":

    Дори не разбра, обнови си лафчетата, че да имаш какво да напишеш на следващия, който не използва думите путин и ватенки в едно изречение и дори не ми се обеснява, че не съм путинист, щом ти е кеф путинист съм бъди рахат.
  • 179 задушнокомически вайски

    1 1 Отговор
    гойдааааааааа
  • 180 гойда

    0 1 Отговор
    гойдисимо
  • 181 И какво следва от това Горски!

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Че ще замръзне Европа ли? Че на теб какво ти пука, нали си горски, ще бичиш на дърва! А розовите мечти, че Европа ще клекне, или ще замръзне са като да търсиш ранен глиган в поверената ти гора!
  • 182 Харон

    1 0 Отговор
    Може и да е бил приятелски огън. Руснаците заедно с индийците разработиха /поне така казват/ система за унищожаване на AWACS(DRLOiU) системите под име BrahMos. Или укрите имат еквивалентният вариант от американците.
  • 183 Космически войски

    1 1 Отговор
    Многа им е крив космодрума на ушанестите
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Ти па

    2 0 Отговор

    До коментар #137 от "Някой си...":

    си голем шпец, не ти ли идва на акъла, че укрите ги пратиха на заколение, за да освободят закупената от брекрок плодородна земя, като използват за палач руснаците. Същото ще стане и у нас. Плодородната земя е нужна на хамерските евреи.
  • 186 Дсса

    2 1 Отговор
    Официалните руски власти признават ли за поразяването на самолетите? Защото украинските често лъжат. А блигърите седейки пред компютъра в никакъв случай не предават информация от първа ръка.

    Коментиран от #200

  • 187 фашистки рашастан в изолация

    1 2 Отговор

    До коментар #174 от "Ами добре":

    Щом русонаркоманите са казали,че нямат свалени самолети,значи най-вероятно са останали без авиация.Няма по-големи лъжци,демагози и лицемери от русонаркоманите и в това трябва да бъдеш убеден! Вярват им само русофилските npocти майце продажници,ама ти знаеш най-добре,че си такъв!

    Коментиран от #189

  • 188 Княгиня Анастасия Романова

    2 1 Отговор
    Руската Империя ще възцарува завинаги в своя блясък под скиптъра на Романови!
    На първо място обаче, Русия от 1917г. до днес, ще си плати за пролятата кръв и ненужно страдание!
    Започваме с вашия любимец - Путин и неговия ПОП ГУНДЯЕВ!!!!!
    А ВИЕ СТЕ БЪЛГАРОМРАЗЦИ!
    УКРАЙНА Е НОСИТЕЛ НА ИДЕИТЕ НА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, ПАЗИТЕЛ НА КУЛТУРАТА И КНИЖОВНОСТТА!
  • 189 Р.К.И.

    2 1 Отговор

    До коментар #187 от "фашистки рашастан в изолация":

    " 11 или дори 12 руски военни пилоти и екипаж са загинали при свалянето на един от най-скъпите руски военни самолети - радиолокационния "Бериев А-50". Това се твърди в информация на руския телеграм канал Fighterbomber. "
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Копейка & $.....

    1 2 Отговор
    Не вярвам че украинците са свалили нашият А-50...тц..не....при положение че руснаците имат най-мощните космически военни сили в слънчевата система, които без малко щяха да свалят луната, да се дадат на украинците... не.. Не вярвам, ще питам Кокошинков.
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 сдфгъхуи

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Хм Хм":

    И къде руснаците са "потвърдили" загубата на А50? И кой точно го е "потвърдил"?

    Коментиран от #201

  • 195 Когато си одил

    0 1 Отговор

    До коментар #156 от "Да ти кажа..":

    да си продаваш шаяка и чалъмите си бил фес и не си бил българин,защото такава държава не е имало защото си бил жител на османската империя,тоест роб.А,тези дето наричаш крепостни дойдоха и ти махнаха феса и ти сложиха калпак и ти направиха държава за да ги плюеш днес.Боклук.

    Коментиран от #199

  • 196 Коментар 195

    0 0 Отговор

    До коментар #157 от "Смех в блатото":

    се отнася и за теб.
  • 197 Следя телеграм каналите

    1 1 Отговор

    До коментар #176 от "Някой си...":

    и тези които не са компрометирани не казват нищо по случая. Един такъв български погреба изтъкната българска кардиоложка. Та толкова за тези и то укропитешки телеграм канали дето свалят всичко.

    Коментиран от #198

  • 198 следи

    0 0 Отговор

    До коментар #197 от "Следя телеграм каналите":

    как ше го поемеш
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 общата

    0 0 Отговор

    До коментар #186 от "Дсса":

    де си ма
  • 201 Р.К.И.

    1 0 Отговор

    До коментар #194 от "сдфгъхуи":

    Ако Москва ти е последна инстанция за истина, истина никога няма да научиш.
  • 202 yzkий А50

    1 0 Отговор
    а он утонул
  • 203 Дудов

    0 0 Отговор
    Да ви го сложа в дълбоко задната част на морето бедни писачи
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания