Отидете към основна версия

3 790 172

Путин не смее да обели и дума за Украйна, защото няма военни победи

  • украйна-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • мобилизация

В Руската федерация през месец март ще се проведат "избори" за президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Путин по време на предизборната си кампания не обелва и дума за войната в Украйна, защото няма никакви победи на фронта и това може да се отрази негативно на образа му. В предизборната си кампания той ще се опитва да избегне темата за войната, която сам отприщи. Война, с която целеше разширяване на своята империя, но получи стотици хиляди ковчези и международна изолация. И сега наистина се страхува от думата „война“.

Дори в навечерието на нахлуването в Украйна през 2013 г. реториката на Путин беше миролюбива. Първоначално руската пропаганда отричаше, че в Крим има руски войници, но по-късно призна очевидното. „Никога не сме крили този факт: нашите въоръжени сили блокираха украинските въоръжени сили, разположени в Крим“, каза Путин.

Тоталните лъжи са една от основите, върху които се крепи неговият режим. Путин си сложи маската на миротворец дори в навечерието на пълномащабното нахлуване в Украйна, докато военната техника и личен състав на руската армия бяха струпани по границите с Украйна. Оставаше само да се измисли причина за война и тук се появи старият наратив за „защитата на хората“.

Но с маската на миротворец Путин измами не целия свят, а руснаците. В края на 2023 г. - 350 хиляди загинали, ранени и осакатени руски войници. Демографска криза заради бягащите от мобилизация, руини вместо икономика, изолация вместо влияние – това е резултатът от престъпната война на Путин срещу Украйна.

Според политическия стратег Борис Тизенхаузен в предизборната си кампания Путин ще избягва темата за войната, защото няма военни победи, предаде телевизия FREEДОМ.

„Путин много страни от милитаристичните теми. Ако внезапно въвлече тази тема в предизборната си кампания, това може да го съсипе или да му се отрази негативно. Защото, когато направиш темата за войната основна, трябва да покажеш нещо в тази война. Тоест до март той трябва да покаже някакви резултати на бойното поле. Но те не съществуват и е малко вероятно да се появят. Путин говори за мястото на Русия в световната геополитика. Всъщност това е пълна лъжа. Русия става все по-зависима от Китай и Индия“, заяви Тизенхаузен.

Желанието на Путин да запази стола си в Кремъл вече не е просто по навик или от желание за власт. Руският диктатор има нужда от този президентски мандат. За да избегне съдебен процес в Хага за престъпленията си срещу Украйна, света и руснаците.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 79 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания