Отидете към основна версия

10 355 158

Западът опитва да измами Москва! САЩ и Великобритания подготвят мощна офанзива на украинската армия

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • крим-
  • донбас-
  • володимир зеленски-
  • нато

Сега времето се използва за подготовка, но през февруари, когато ще се срещнат зимата и пролетта, когато земята още ще е замръзнала, тогава можем да очакваме активни действия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На фронтовете в Украйна има определено затишие, но всъщност американците и англичаните се опитват да надхитрят Русия и да организират пролетна настъпателна кампания на Украйна. Това заяви в интервю пред Pravda.ru военният анализатор Дмитрий Таран.

Дмитрий Владимирович, през последните две седмици на фронтовете на фронта в Украйна наблюдава известно затишие. В момента се нанасят предимно ракетни и безпилотни удари по тила на украинските въоръжени сили. Каква е причината за тази ситуация?

"Разбирам мненията на обществото, медиите, военните, които казват, че сега има затишие, но бих препоръчал на всички да не се самозалъгват много по този въпрос. Сега е просто зима, не е време за активни движения, офанзиви, маневри по фронта. Води се позиционна война и артилерийски дуели. Това до голяма степен се дължи на влошаващия се конфликт в Близкия изток, в ивицата Газа. Американците уж ще прехвърлят оръжия там и съответно ще намалят доставките за Украйна. Предлагам ви да бъдете много скептични по отношение на това. Под прикритието на спокойствие може да се проведе подготовка за настъпление. Имам информация, че в Николаевска и Одеска област се извършват колосални доставки на оръжие.

Да не забравяме и Молдова, която обявява членството си в НАТО. А цялата територия на Молдова е натъпкана с румънски офицери от НАТО. Тоест, тече системна работа, която може да се маскира като факта, че американците уж напускат Украйна. В същото време Залужни даде заповед за ротация на войските в северните територии, това са Сумска, Черниговска област и всички региони, граничещи както с Русия на север, така и с Беларус. Тоест северната украинска граница отслабва, за да се укрепят Кринки, Токмак и Купянското направление.

Върви маскировка, дезинформация и саботаж, които всъщност са насочени към подготовката за пролетната военна операция, планирана от американците и британците, и ние, разбира се, трябва да се подготвим за това. Нашият щаб в момента търси ключове за градове като Николаев и Одеса. Естествено, това са руски градове и видяхме изявления, че те не могат да останат под западна окупация. Но можем само да гадаем как ще се случи всичко това. Това спокойствие е чисто сезонно, трябва да се отнасяме към него много внимателно и в никакъв случай да не мислим, че американците просто ще напуснат Украйна, без да хлопнат вратата“.

Има мнение, че в момента земята е замръзнала и танковете могат да се използват за настъпление. Вярно ли е?

Ние сме в Москва, имаме доста тежко време тази зима, до минус 20 градуса. Но Украйна е хиляда километра по на юг. А нестабилното време, понякога сняг, понякога дъжд, температурни колебания са допълнителни рискове при планирането на военни операции. Тоест можете да затънете и да загубите огромно количество оборудване и персонал, така че в този интервал от време се планира с повишено внимание. Въпросът не е, че сега е невъзможно да се атакува, въпросът е, че сега времето се използва за подготовка, но през февруари, когато ще се срещнат зимата и пролетта, когато земята още ще е замръзнала, тогава можем да очакваме активни действия“.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 107 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: