Отидете към основна версия

5 208 83

Украинското разузнаване: Ударихме в сърцето руската логистика

  • русия-
  • украйна-
  • санкт петербург-
  • дронове

Атаката с дрон срещу нефтеното депо в Санкт Петербург в нощта на 18 януари свидетелства за "новото качество" на оръжията, заяви Андрий Юсов

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Унищожаването на руското нефтено депо в Клинци, Брянск се отразява негативно на снабдяването на руската армия и повишава маневреността на въоръжените сили на Украйна (ВСУ)". Това е заявил Андрий Юсов, говорител на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на Украйна, предаде Украинская правда.

"Ясно е, че що се отнася до петролната база, която участва в снабдяването на руснаците с горива и смазочни материали и не само, то унищожаването му усложнява логистиката. Това нарушава графиците за доставки, графиците за поддръжка. Съответно дава пространство и време за маневриране на нашите защитници."

Юсов е потвърдил, че украинските дронове могат да поразяват цели на разстояние над 900 км. Според него "руснаците трябва да задават въпроси на ръководството на Русия, защото това са последствията от агресията, която предприеха срещу Украйна. Местното население започва да разбира, че реалността и пропагандата са много различни, тъй като руската пропаганда за пореден път заяви, че нищо не се е случило. Че някои цели са били свалени и неутрализирани", е допълнил той.

В четвъртък (18 януари) Юсов съобщи, че атаката с дрон срещу нефтеното депо в Санкт Петербург в нощта на 18 януари свидетелства за "новото качество" на оръжията.

Източник на УП в спецслужбите е съобщил, че през нощта на 19 януари ГРУ е организирало поредна спецоперация на територията на Русия с помощта на украински дронове. Безпилотни самолети са атакували Тамбовския барутен завод и нефтена база в Клинци, Брянска област.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 78 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: