Отидете към основна версия

17 089 47

Руски пътнически самолет се разби в Афганистан

  • афганистан-
  • самолет-
  • русия-
  • катастрофа

Извършвал е медицински полет от Тайланд за Москва, На борда му е имало 6 души

Пътнически самолет се разби в планините на афганистанската провинция Бадахшан, съобщава агенция Pajwak. „В неделя местните власти съобщиха, че пътнически самолет се е разбил в планинските райони на Бадахшан“, се пояснява в материала.

Както съобщи Федералната агенция за въздушен транспорт, изчезналият в Афганистан самолет Falcon 10 е регистриран в държавния регистър на гражданските въздухоплавателни средства на Русия. Уточнява се, че предната вечер той е спрял да комуникира и е изчезнал от екраните на радарите, докато се е намирал във въздушното пространство на Афганистан (близо до границата с Таджикистан).

Самолетът изпълняваше чартърен полет с линейка по маршрута Гая (Индия) - Ташкент - Жуковски. "Предварително: на борда на самолета е имало шестима души - четирима членове на екипажа и двама пътници", добави отделът.

Федералната агенция за въздушен транспорт е във връзка с авиационните власти на Афганистан и Таджикистан и в момента се издирва машината.

Изчезналият самолет Falcon 10 (регистрационен номер RA-09011; сериен номер 128) е произведен от френската компания Dassault Aviation през 1978 г. Той е собственост на Athletic Group LLC и частно лице.

В същото време индийското министерство на гражданската авиация твърди, че "малкият" самолет, който се разби в Афганистан, е регистриран в Мароко.

Според Khaama Press самолетът се е отклонил от първоначалния си курс. „Местни източници от провинция Бадахшан потвърждават, че самолетът се е отклонил от първоначалния си курс и се е сблъскал с планински терен в района на Зебак“, уточнява изданието.

Ръководителят на отдела за информация и култура на провинция Бадахшан каза пред Tolo News, че на мястото на катастрофата е изпратен екип за разследване.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: