Отидете към основна версия

1 286 17

Проливни дъждове зад Океана! Наводнения в Тексас и евакуация в Калифорния

  • сащ-
  • наводнение-
  • калифорния-
  • тексас

Според Националната метеорологична служба в някои части на Сан Антонио са паднали до 12,7 сантиметра дъжд от неделя вечерта

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проливни валежи в САЩ снощи предизвикаха наводнения в Тексас, а властите в Калифорния издадоха предупреждения за евакуация заради потенциални кални свлачища в някои части на окръг Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според Националната метеорологична служба в някои части на Сан Антонио са паднали до 12,7 сантиметра дъжд от неделя вечерта. Проливни дъждове се изляха и над Хюстън, Далас, както и в различни части на Северен и Източен Тексас.

Междувременно обилните валежи, съпроводили бурите през уикенда в Южна Калифорния, наводниха улици и магистрали и повалиха дървета. Предупреждения за наводнения бяха издадени за района около залива на Сан Франциско и крайбрежието на окръг Сан Диего, както и за източните планини и пустини. Внезапни наводнения заляха домове и преобърнаха автомобили в град Сан Диего.

В цялата страна тази седмица продължават зимните условия, посочва АП. Според Националната метеорологична служба в части от Калифорния и Тексас потенциално силните валежи се очаква да продължат.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини