Отидете към основна версия

9 639 196

Украински войници описаха адски сцени от битката за Авдеевка

  • авдеевка-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • войници

Мъртвите руски войници лежат замръзнали на фронта, никой не ги прибира

Снимка: БГНЕС/ EPA

Разположен от двете страни на фронтовата линия, малкият град Авдеевка се превърна в епицентър на войната в Украйна. Защитаващите го украински бойци разказаха за безпощадните и изтощителни „атаки на месо“, които Русия организира там, съобщава американската телевизия CNN.

"Сред руините се сблъскват руски и украински войски, преследвани от дронове и понякога танкове. Жертвите са тежки и от двете страни, но особено сред руските войски, които хвърлят вълна след вълна срещу окопалите се украински защитници", се казва в публикацията. Отбелязва се, че украинските бойци описват по същество „адски“ сцени.

Украински снайперист казва, че руснаците просто хвърлят месо. Мъртвите войници лежат замръзнали на фронта, никой не ги прибира. Офицер от украинските спецчасти казва, че „има чувството, че хората нямат конкретна задача, те просто отиват да умрат“.

Руските сили обаче непрекъснато попълват загубите си. Дори в рамките на часове да бъдат убити десетки техни войници, армията на окупатора изпраща нови на тяхно място. Авдеевка се превърна в изтощителна битка, характерна с привидно хаотични руски атаки срещу ограничените, но решителни ресурси и жива сила на украинците. Украйна не разполага с достатъчно оръжие и техника, затова украинците са принудени да бъдат по-добри във всичко от врага си и по-креативни поради ограничените си ресурси. Украинските войници на фронта споделят, че са уморени, но моралът им остава висок.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 139 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: