Отидете към основна версия

2 823 47

Руската новина за италианския офицер, който е бил убит в Украйна, беше наречена фалшива от Италия

  • италия-
  • русия-
  • офицер-
  • украйна-
  • убит-
  • фалшива новина

Италианското министерство на отбраната заяви, че подполковник Клаудио Кастилия е починал в Италия от естествена смърт

Снимка: Shutterstock

Днес Италия отрече заявлението на Русия, че италиански военен офицер е бил убит в Украйна, квалифицирайки го като фалшива новина, използвана като средство за психологическа война, предаде Ройтерс и БТА.

Италианското министерство на отбраната заяви, че подполковник Клаудио Кастилия е починал в Италия от естествена смърт, след като руското посолство в Република Южна Африка публикува информация, че мъжът е бил открит мъртъв в Украйна.

"Италианското министерство на отбраната категорично отрича тази зловеща лъжа, публикувана в профила в "Екс" на руското посолство в Южна Африка, и предупреждава сеещите омраза да спрат да разпространяват тази ужасяваща фалшива новина", се казва в изявлението.

"Така ли се води психологическа война, като се подновява скръбта на семейството на подполковник Клаудио Кастилия?", се пита в текста.

Миналия месец италианското правителство прие решение, което му дава право да предоставя на Украйна военно оборудване до края на 2024 г., за да я подкрепя в борбата ѝ срещу руската инвазия и да защитата на цивилните, отбелязва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: