Отидете към основна версия

1 109 21

Реджеп Ердоган обеща: Истанбул отново ще бъде в служба на хората

  • реджеп ердоган-
  • истанбул-
  • анкара-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • екрем имамоглу-
  • мурат курум

Турският президент съобщи, че утре кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието за кмет на мегаполиса Мурат Курум официално ще стартира предизборната си кампания

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че след изборите за местна власт в края на март, столицата Анкара "ще навлезе в златната си ера", а най-големият турски град Истанбул "отново ще влезе в служба на жителите си", съобщава държавната новинарска телевизия ТРТ Хабер, цитирана от БТА.

"Силно вярвам, че благодарение на проектите на кандидата ни за кмет на Анкара Тургут Алтънок, градът ще навлезе в златната си ера. Цялостната ни изборна програма ще бъде споделена с обществото на 30 януари", е заявил турският държавен глава в изказване по време на обявяването на кандидатите за кметове в общините на турската столица в конгресния център АТО в Анкара.

Ердоган е съобщил още, че утре кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПРС) за кмет на Истанбул Мурат Курум официално ще стартира предизборната си кампания, като предстои той да представи своите проекти за управление на космополитния град.

"През последните години Истанбул е в ръцете на управление, което се отклони от следвания път, в резултат на което градът навлезе в период на изоставане. След като победим на 31 март, той отново ще придобие заслужената си визия и ще влезе в служба на жителите си. От създаването на ПРС до днес, партията ни винаги се е изправяла пред народа със силна програма, амбициозни проекти и подготовка за истинското общинско ръководство, както на централно, така и на местно ниво", е посочил още Ердоган, цитиран от ТРТ Хабер.

От 1 януари в Турция е в ход кампания по обявяване на кандидатите за изборите за местни органи на властта, които ще се произведат на 31 март.

ПСР има за цел да си върне управлението в ключови региони, включително Истанбул и столицата Анкара, от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), която победи в тези градове на изборите през 2019 г.

Истанбул понастоящем се управлява от Екрем Имамоглу, който спечели изборите през 2019 г. като кандидат на опозицията. Загубата на Истанбул бе голям удар за ПСР и лично за Ердоган, бивш истанбулски градоначалник, който често цитира максимата “който владее Истанбул, владее Турция”, отбелязват местните медии.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: