Отидете към основна версия

9 643 85

Командващият украинските войски с тревожни новини от фронта: Ситуацията е тежка

  • украйна-
  • олександър сирски-
  • купянск-
  • русия-
  • фронт-
  • война

Руснаците не спират щурмовете си, каза командирът на украинските сухопътни войски

Снимка: Телеграм/ СИРСЬКИЙ

Командващият украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски посети Купянското направление на фронта и заяви, че там се водят „тежки боеве“.

Край Купянск в Източна Украйна, Харковска област, обстановката остава напрегната, защото на всички участъци на фронта се водят тежки боеве. „Противникът продължава да води щурмове с висока интензивност и непрекъснато набира нови резерви“, заяви Сирски.

„Изслушах докладите на командирите директно на пунктовете за управление. Проведени бяха оперативни срещи. Бяха разгледани вероятни сценарии на действията на противника, като се вземат предвид данните от разузнаването. За решаване на критично важни за устойчивостта на отбраната проблемни въпроси бяха дадени необходимите указания и е извършено преразпределение на силите и средствата“, посочи командващият украинската пехота.

Олександър Сирски посочи, че приоритет за ЗСУ остава запазването живота на украинските военнослужещи. Именно Сирски, според публикации в украински и западни издания, е гласен за наследник на Валерий Залужни като главнокомандващ ЗСУ.

В момента ситуацията за Украйна е тежка, защото САЩ все още не са взели решение дали да подновят военната си подкрепа към Киев. Според анализатори Владимир Путин отчаяно се нуждае от някаква победа на фронта, за да я представи като голям успех преди президентските избори в Русия през март. В името на тази победа руската армия хвърля огромно количество жива сила на фронта, често в самоубийствени мисии.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 67 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: