Отидете към основна версия

12 055 319

САЩ предадоха Украйна, днес руската армия има петкратно превъзходство

  • украйна-
  • артилерия-
  • сащ-
  • русия-
  • война

Украинските батареи изстрелват около 2000 снаряда на ден. Руските батареи изстрелват 10 000.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Когато помощта на САЩ за Украйна спря в края на декември и проруските републиканци в Конгреса на САЩ отказаха да гласуват предложението на Джо Байдън да похарчи още 61 милиарда долара за военна помощ към Киев, артилерийските батареи на Украйна бяха първите, които усетиха това предателство.

Това е така, защото САЩ бяха един от най-големите донори на гаубици и ракетни установки - и боеприпаси и за двете. До неотдавна, това лято, артилерията на Украйна се радваше на паритет, ако не и на превъзходство над артилерията на Русия. Но днес руснаците имат петкратно предимство. Украинските батареи изстрелват около 2000 снаряда на ден. Руските батареи изстрелват 10 000, пише Forbes.

Но с намаляващите артилерийски и ракетни боеприпаси, украинската армия спестява снарядите и ракетите, с които разполага, за най-тежките извънредни ситуации: нанасяне на удари по руските войски и техните превозни средства, когато се канят да пробият украинските линии.

Тази ситуация дава възможност на Русия да приложи добре познат подход: систематичното унищожаване на градски райони. Обявената доставка на бомби GLSDB може да подобри ситуацията за украинската армия, но няма яснота колко боеприпаси ще получат ЗСУ.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 106 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: