Отидете към основна версия

4 479 56

Германия взе извънредно решение след смъртта на Навални

  • навални-
  • германия-
  • русия-
  • алексей навални-
  • руски посланик

Германия извика руския посланик заради смъртта на руския опозиционер

Снимка: БГНЕС/ EPA

Германското външно министерство извика руския посланик заради смъртта на Алексей Навални, най-известния руски опозиционен водач, съобщи говорител на ведомството, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"Съответната среща ще се състои днес в Берлин с руския посланик", каза говорителят на редовен брифинг. Германия изрично настоява всички политически затворници в Русия да бъдат освободени, продължи той и добави: "Стряскащо е, че в Русия се арестуват хора за полагане на цветя в памет на Навални".

Кметът на Киев Виталий Кличко каза по-рано пред ДПА, че времето на смъртта на руския дисидент Алексей Навални – само три часа преди планираното начало на Мюнхенската конференция по сигурността, на която присъстват големи западни лидери, не е случайно.

„Не мисля, че това е съвпадение“, каза Кличко, който е бивш политик. Той обвини руския президент Владимир Путин за смъртта на Навални, като каза, че Путин командва всичко в Русия. „Това е диктатура“, каза Кличко. Там всеки, който не е съгласен с Путин, бива убит или хвърлен в затвора, добави киевският кмет.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 66 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: