Отидете към основна версия

3 372 70

Украинската армия се готви за нова контраофанзива, разкриха кога може да атакува

  • украйна-
  • кирило буданов-
  • контраофанзива-
  • война-
  • зсу-
  • русия

В момента украинската армия е в отбрана, но това може да се промени, ако получи помощ от Запада

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ако Украйна успее да проведе интелигентна отбранителна война през тази година, то през следващата украинските въоръжени сили ще могат да предприемат ново контранастъпление. Това съобщава The Wall Street Journal, чиито журналисти разговаряха с началника на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов.

Според скорошно проучване на базирания в Лондон Институт за отбранителни изследвания руската окупационна армия ще достигне върха на своите нападателни способности до края на тази година и след това ще бъде принудена да се справя с недостига на бронетехника.

Според Буданов основният въпрос е дали западните съюзници са готови да предоставят на Украйна боеприпаси през цялата година, докато отбранителните сили се подготвят за своята операция. В същото време той уверява, че руснаците „няма да имат достатъчно сила“, за да постигнат превземането на два източни региона на Украйна тази година.

The Guardian съобщи по-рано, че само 10% от европейците вярват, че Украйна все още може да спечели войната срещу Руската федерация. Институтът за изучаване на войната отбеляза, че забавянето на западната помощ е позволило на Руската федерация да премине в настъпление в три посоки едновременно, а също и да превземе Авдеевка. Украинската контраофанзива през лятото на 2023 г. не успя да пробие руската отбрана заради липсата на достатъчно оръжия и добрата защита, която бяха изградили руснаците. Към днешна дата ЗСУ са в отбрана с една основна цел: да не допуснат превземането на още територии.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: