Отидете към основна версия

5 605 73

NBC: Украинските въоръжени сили изпитват остър недостиг на боеприпаси

  • сащ-
  • украйна-
  • боеприпаси

Сред основните причини са споровете във Вашингтон относно бъдещата помощ за Киев, сочи каналът

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Командването на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е принудено да разпределя използването на боеприпаси поради техния остър недостиг, което се отразява на способността на украинските въоръжени сили да защитават позициите си, предаде NBC.

Медиата свързва недостига на боеприпаси със споровете, възникнали във Вашингтон с одобрението на нова помощ за Киев. Според един от украинските кметове, с които телевизионният канал разговаря, западните страни са се провалили в един от най-критичните моменти за Украйна.

На 13 февруари Сенатът на САЩ, с подкрепата на някои републиканци, прие законопроект, предвиждащ отпускането на 95 милиарда долара за подпомагане на Украйна, Израел и Тайван. От тях сенаторите предлагат да се отделят 60,06 милиарда долара за подкрепа на Украйна. Този пакетен законопроект обаче не включва разпоредби за затягане на контрола по южната граница на САЩ. Председателят на Камарата на представителите на САЩ, републиканецът Майк Джонсън, каза на 12 февруари, че документът, изготвен в Сената, не засяга граничната криза, „най-сериозният проблем“, пред който са изправени Съединените щати. Освен това Джонсън, който заема третата най-важна позиция в йерархията на правителството на САЩ, нарече версията на законопроекта, разработена от сенаторите, „съзнателно неприемлива“. Впоследствие той потвърди, че сега няма да подлага този документ на гласуване.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.

Свързани новини