Отидете към основна версия

2 249 84

Захарова: САЩ сеят контролиран хаос по света чрез ръцете на терористи

  • мария захарова-
  • сащ-
  • украйна-
  • ислямска държава

Вашингтон се вкара в капан с опитите да оправдае Украйна, заяви говорителят на МВнР на Русия

САЩ след терористичната атака в Крокус опитват да оправдаят Украйна, като споменават забранената в Русия терористична групировка "Ислямска държава", за да прикрият себе си и създадения от тях режим на украинския президент Владимир Зеленски. Това се казва в колонката на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова за kp.ru.

„Американски политически инженери се вкараха в капан с истории за това, че терористичната атака в Crocus City Hall е извършена от забранената в Русия терористична организация ИД, каза дипломатът. - Оттук и ежедневните "извинения" на Вашингтон на подопечните им в Киев и опит да се прикрият заедно със създадения от тях режим на Зеленски, с плашилото на забранената ИД."

Захарова отбеляза, че няколко фактора пряко и косвено показват участието на сегашните власти на Съединените щати в спонсорирането на украинския тероризъм. „Милиарди долари и безпрецедентно количество оръжия, инвестирани безотчетно и използващи корупционни схеми на режима в Киев, агресивна реторика срещу Русия и яростен национализъм, забрана за мирни преговори в Украйна и безкрайни призиви за силово разрешаване на конфликта и масивната информационна и политическа подкрепа за всякакви, дори и най-ужасните действия на Зеленски“, изброи тя.

Освен това официалният представител на руското външно министерство подчерта, че по-ранната намеса на САЩ в делата на Близкия изток доведе до появата, укрепването и институционализирането на няколко радикални и терористични групи, действащи в региона днес.

„Каква е логиката, ще попитате? В пари и власт. И в контекста на международната правна забрана за преки интервенции, това също е да се сее „контролиран хаос“ и прекрояване на световния ред чрез ръцете на терористите“, продължи тя.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания