Отидете към основна версия

14 260 207

Операция „Имитация“: руската армия извършва огромна заблуда край Харков

  • руски терористи-
  • заблуда-
  • имитация-
  • харков-
  • украйна-
  • русия-
  • олександър коваленко-
  • коваленко-
  • путин-
  • офанзива-
  • операция-
  • война

Руските терористи се опитват да всеят паника в украинското население с твърденията, че има непосредствена опасност за град Харков

Снимка: СПЕЦПІДРОЗДІЛ KRAKEN

Сутринта на 10 май руските окупационни войски пресякоха границата с Украйна в Харковска област и започнаха това, което започнаха да наричат ​​„настъпление срещу Харков“. В информационния поток се заговори за апокалипсис и неизбежната загуба на Харков. Какво обаче се случва всъщност?

Анализаторът Олександър Коваленко заяви, че в момента е в ход руската операция „Имитация“. Трябва да се разбере, че основната задача на операцията не е превземането на Харков. Не околностите на Харков. Нито дори пробив към Харков и създаване на заплаха от обкръжаване и завладяване. Задачата на операцията е да имитира всичко по-горе, за да принуди украинските сили да изтеглят ресурси за защита на града от други точки на фронта.

Ресурсът, с който разполагат руските окупационни войски в този район, е достатъчен за организиране на гранична престрелка, но в никакъв случай не за превземане на милионен град. Именно това виждаме и в момента там.

На руснаците им липсваше както човешки ресурс, така и механизиран компонент, за да окомплектоват силите си напълно. Освен това логистиката куцаше, посочва Коваленко. Руснаците съобщават, че са превзели няколко села близо до границата. Голямата им цел обаче е да създадат паника, че град Харков може да падне, макар че за тази цел ще са необходими огромни ресурси в човешка сила, които окупаторите в момента не са концентрирали в тази посока на фронта.

Още преди началото на „офанзивата срещу Харков“ руската пропаганда лансира информационна война, чийто основен наратив е да създаде паника сред жителите на многолюдния град. На фона на засилването на атаките срещу Харков и потапянето му в затъмнение започнаха да се разпространяват страшни „пророчества“, че се готви обкръжаване и превземане на града. "Но трябва да се разбере, че всичко това са ограничени възможности на ограничен контингент, който дори в началния етап и дори в сивата зона не можа веднага да изпълни поставените бойни задачи", посочи Коваленко, който призова украинците да не изпадат в паника.

Нека припомним, че руската армия искаше да превземе и Киев за три дни, но вече над 800 дни така и не успява да влезе в украинската столица. Руските терористи продължават да обстрелват невъоръжени цивилни и да извършват военни престъпления в Украйна. Но те са неспособни да пречупят духа на страната, която военнопрестъпникът Владимир Путин иска да унищожи.

Украйна спешно се нуждае от повече западни системи за противовъздушна отбрана, с които да защити цивилното население, което е основна мишена на Русия. Западните системи вече доказаха многократно, че могат лесно да свалят дори и обявените за "безаналогови" руски ракети. Все още обаче в западните страни има колебание относно предоставянето на оръжия на Украйна, което насърчава Путин да извършва безнаказано все повече военни престъпления.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 176 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: