Отидете към основна версия

15 492 170

USA Today: Русия отвори нов фронт, ще загуби ли Украйна войната?

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • харков-
  • путин

Докато руски пробив е малко вероятен, украинският морал и човешка сила се превърнаха в проблем след месеци на непрекъснати битки

Снимка: БГНЕС/ EPA

Новата руска офанзива отне километри територия в Харковска област, но предоставянето на нови оръжия от САЩ и неспособността на Русия да координира своите сухопътни и въздушни сили правят пробив към големия град малко вероятен.

Това пише USA Today , позовавайки се на американски официални лица и военни анализатори. Отбелязва се, че украинските войски, подкрепени от американски оръжия за милиарди долари, ще ограничат напредъка на Русия.

Но Харков може да бъде изправен пред още бомбардировки, тъй като руската артилерия се приближава. „Украинците не са застрашени от загуба, но сега не печелят. Няма мирни преговори и няма интерес към тях от страна на украинците. Русия чувства, че има инициативата“, каза Сет Джоунс, директор на програмата за международна сигурност в базирания във Вашингтон Център за стратегически и международни изследвания.

Докато руски пробив е малко вероятен, украинският морал и човешка сила се превърнаха в проблем след месеци на непрекъснати битки и намаляващи доставки на боеприпаси.

На свой ред Филипс О'Брайън, професор по стратегически изследвания на сигурността в университета Сейнт Андрюс (Шотландия), казва, че след като украинската армия изпрати подкрепления там, руските войски спряха да напредват в Североизточна Украйна. „Ще видим дали първо могат да превземат малкото градче Волчанск“, каза О'Брайън.

Войната в Украйна се превърна в състезание по изобретателност и издръжливост, пише междувременно в. Washington Post. Ясна демонстрация на нарастващата устойчивост на Русия е започването на офанзива в Харковска област.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 85 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: