Отидете към основна версия

1 860 63

Аналена Бербок обвини Путин в целенасочен терор срещу цивилното население в Украйна

  • аналена бербок-
  • владимир путин-
  • цивилно население-
  • украйна-
  • терор

Днес тя посети една от най-големите енергоцентрали в Украйна

Снимка: БГНЕС

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок обвини руския президент Владимир Путин в целенасочен терор срещу инфраструктурата и цивилното население на Украйна, съобщи ДПА и БТА.

“Фактът, че този терор срещу инфраструктурата продължава след зимата, е показателен за това, че руският президент иска да унищожи страната, иска да унищожи живота на хората тук”, каза тя днес на посещение в една от най-големите енергоцентрали в Украйна.

Агенцията отбелязва, че украинският министър на енергетиката Герман Галушченко е уведомил германската министърка за състоянието на унищожената миналия месец електроцентрала.

Галушченко заяви, че Русия е изстреляла общо 11 ракети, от които само 6 са били свалени от украинската противовъздушна отбрана, тъй като тя не е разполагала с повече противовъздушни ракети.

С оглед на недостига на средства за защита на въздушното пространство, германската министърка се обърна към международните партньори и изтъкна нуждата от засилена противовъздушна отбрана, която да защитава не само големите градове, но и инфраструктурата на Украйна.

Дори в топлите пролетни дни електрозахранването в Украйна трябваше да бъде ограничено, тъй като основни топлоелектрически централи са били поразени при насочени срещу тях нападения, допълни Бербок.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: