Отидете към основна версия

4 468 32

Задържан от военните украински журналист отива на фронта

  • дмитрий денков-
  • журналист-
  • украйна-
  • война

Главният редактор на "Икономическа правда" Дмитрий Денков намерил "общ език с военните"

Главният редактор на украинската "Икономическа правда" Дмитрий Денков, задържан от служители на военната служба, заяви, че е намерил общ език с военните и скоро ще постъпи в подходящо за него подразделение.

По-рано в понеделник украинските медии съобщиха, че служители на военната служба в град Белгород-Днестровски в Одеска област на Украйна са задържали главния редактор на украинското издание „Икономическа правда“ Дмитрий Денков. Отнети са му средствата за комуникация, а близките на журналиста са се свързали с полицията.

„Постигнахме разбирателство с Белгородско-Днестровския ТЦК (териториален наборен център, както се наричат ​​военните комисии в Украйна – ред.) и скоро ще постъпя в частта, в която исках да постъпя още преди този инцидент Ще ви кажа скоро, това е най-добрият вариант за мен“, се казва в съобщение, публикувано на страницата на Денков.

Журналистът не каза къде точно ще трябва да служи и защо изведнъж е решил да смени професията си.
Украйна е във военно положение от 24 февруари 2022 г.; на следващия ден Зеленски подписа указ за обща мобилизация. Мъжете на възраст между 18 и 60 години имат забрана да напускат страната по време на военно положение.

През април президентът на Украйна подписа закон за затягане на мобилизационните мерки, включващ сериозни санкции срещу укриващите се от военна служба.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: