Отидете към основна версия

998 18

Кулеба изрази подкрепата си за последния кръг от американски санкции срещу Русия

  • дмитро кулеба-
  • украйна-
  • русия-
  • санкции-
  • подкрепа-
  • американски санкции

Министерството на финансите на САЩ наскоро обяви нови санкции срещу повече от 300 физически и юридически лица

Снимка: БГНЕС

Mинистърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба открито изрази подкрепата си за последния кръг от американски санкции, насочени към Русия. Санкциите, насочени срещу руския военно-промишлен комплекс, са предназначени да ограничат достъпа на Русия до ключови технологии и ресурси от чужбина. Кулеба сподели одобрението си в социалната платформа "X", подчертавайки важността на прилагането на силен натиск върху всеки субект, който подпомага усилията на Русия за производство на оръжия.

Министерството на финансите на САЩ наскоро обяви нови санкции срещу повече от 300 физически и юридически лица, с цел да се прекъснат доставките на Русия за продукти и услуги, които са от съществено значение за поддържането на нейните военни операции в Украйна.

Списъкът със санкции включва значителен брой китайски доставчици, което подчертава глобалния обхват на усилията на САЩ да ограничат военния капацитет на Русия.
Санкциите не се отнасят само до военните доставки. Те също така имат за цел да ограничат достъпа на руската армия до специфични американски технологии, за да ограничат способността на Русия да произвежда военна техника.

Освен това санкциите обхващат критични сегменти от руската финансова система, включително Московската фондова борса, демонстрирайки цялостен подход за подкопаване на военните усилия на Русия в Украйна.

Украйна горещо приветства решителните действия на САЩ срещу Русия, разглеждайки ги като решаваща стъпка в продължаващата борба за суверенитет и мир.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: