Отидете към основна версия

26 009 6

Кралица на красотата убита по време на антиправителствен протест

  • дженезис кармона-
  • мис туризъм-
  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • уго чавес-
  • протести

23-годишната студентка е била активна участничка в опозиционните прояви срещу политиката в стил Чавес

Дженезис Кармона, 23-годишна студентка и носителка на титлата Мис Туризъм Венецуела, почина в болницата в гранд Валенсия, където бе докарана вчера в много тежко състояние, след като бе ранена на антиправителствен протест в страната, съобщи Агенция АНСА.  

Красавицата е била простреляна с куршум в главата по време на опозиционен митинг срещу продължаваната от сформирания още преди 15 години от Уго Чавес кабинет и от новия държавен глава Николас Мадуро социалистическа "чавистка" политика във Венецуела. Инцидентът станал, когато мъж на мотор открил огън по множеството. Също на мотор, Дженезис била транспортирана в болница от свой съмишленик.

Новината е потвърдена в Туитър акаунта на журналиста Рандолфо Бланко от Venevision – основната частна телевизия в страната. От вчера медията информира за състоянието на десетината младежи, пострадали при антиправителствените демонстрации.

Близки на Кармона разказват, че на момичето оставало още един семестър, за да се дипломира по специалност туризъм в Университета на венецуелския град Валенсия. Според "Мирър" за седмицата на гражданско недоволство вече има общо 6 убити в цялата страна.

„Аз и моето семейство сме венецуелци и искаме свободна Венецуела!“. Това пък написа на италиански, испански и английски във Фейсбук футболната легенда Паоло Малдини, който през 1994 г. се ожени за манекенката от Каракас Адриана Фоса.

В момента във Венецуела набира скорост протестното движение срещу съсипващия икономиката социалистически уклон в политиката на протежето на покойния президент Уго Чавес – настоящия държавен глава Николас Мадуро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини