Last news in Fakti

26 Февруари, 2014 12:17 22 181 1

Убиха бивш световен шампион по бокс на Венецуела

  • венецуела-
  • убийство-
  • престъпност-
  • боксьор-
  • антонио сермено

Смъртта му е последният случай на шокиращи убийства в страната

Убиха бивш световен шампион по бокс на Венецуела - 1
Снимка АП/БТА

Бившият световен шампион по бокс на Венецуела Антонио Сермено е бил убит, потвърдиха венецуелските служители, цитирани от Би Би Си.

44-годишният боксьор бе отвлечен в понеделник вечер от столицата Каракас.

Трупът на Сермено е бил открит във вторник с многобройни огнестрелни рани по него, захвърлен край магистрала в щата Миранда, съобщиха от полицията.

Убийството идва в момент когато нацията е обхваната от мащабни антиправителствени протести заради високите нива на престъпността.

Венецуела се подрежда на пето място по процент убийства в света, а несигурността и престъпността се ширят в много градове.

Обстоятелствата около отвличането и убийството засега са неясни. Според властите Сермено е бил отвлечен с няколко негови роднини в източната част на столицата. Членовете на семейството му успели да избягат докато похитителите зареждали колата си на малка бензиностанция.

Сермено по прякор Ел Колосо (Колосът)  през 90-те години стига до шампионските пояси на WBA в категориите петел и леко перо. Той се оттегли от спорта през 2006 година.

Смъртта му е последният случай на шокиращи убийства през последните месеци.

През януари, въоръжени мъже застреляха бившата Мис Венецуела Моника Копието и съпруга й в кола на магистрала край Каракас. Преди седмица друга кралица на красотата - Дженезис Кармона също ще убита по време на антиправителствените демонстрации в страната срещу беззаконието и високата престъпност.

Демонстрациите започнаха в началото на месеца, когато студентите в западните щати на Тачира и Мерида излязоха по улиците, настоявайки за повишена на сигурността. Те също така се оплакаха от рекордна инфлация и недостиг на основни хранителни продукти за някои региони на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mentra

    1 0 Отговор